Košarica
0,00 € / kg

Suhe hruške

27,00  / kg

Sušene neolupljene in nežveplane hruške viljamovka in konferans s kmetije Erjavec, na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Suhe hruške dobimo v povratnih vedrih.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1001 Kategorija: Brand:

Opis

Opis

Obožuješ hruške? Potem moraš poskusiti te, ki jih sušijo na kmetiji Erjavec. Uporabljajo kvalitetno in dovolj zrelo sadje iz integrirane pridelave, sušenje pa poteka počasi in kontrolirano pri temperaturi okrog 45°C. Zaradi tega se v sadju ohranijo tudi mnogi vitamini in minerali. Hruške so neolupljene, brez umetnih dodatkov in niso žveplane

V Rifuzlu sta izmenično na voljo dve sorti:

  • viljamovka, ki je malo bolj kiselkastega okusa,
  • konferans, ki je izredno sladka.

Ker jih ponujamo na rinfuzo, ne pozabi s seboj prinesti kozarca ali vrečke, kamor si jih boš lahko naložil/-a.

Uporaba in shranjevanje

Suhe hruške lahko ješ skupaj z oreščki in drugim suhim sadjem, jih narežeš in dodaš k jutranjim kosmičem, v pecivo ali pa namočiš in uporabiš kot dodatek k sladkim omakicam, marmeladam ali smutijem. Odlično pa se bodo obnesle tudi kot dekoracija sveže hruškove torte, ki jo bodo zagotovo oboževali tudi tvoji najbližji! Če rad/-a objavljaš svoje kreacije, nas pogumno označi na Instagramu (@Rifuzl), da ti izrazimo podporo pri kulinaričnem ustvarjanju!

Tukaj sta dva recepta, kako lahko uporabiš suhe hruške:

V nekaterih receptih, kjer potrebuješ hruške za “osnovo” (npr. pri izdelavi energijskih ploščic, marmelad, namazov, omak, presnih sladic), jih za nekaj ur namoči v vodi ali skuhaj, da se zmehčajo.

Suhe hruške shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni, na sobni temperaturi.

Zanimivost

Kmetija Erjavec iz okolice Ivančne Gorice se s pridelavo in predelavo sadja ukvarja že 25 let. So ponosni lastniki certifikata za priznano kakovost. Za svoje suho sadje so prejeli že veliko nagrad in priznanj, med drugim so v letu 2020 na ocenjevanju Dobrot slovenskih kmetij dobili zlato priznanje prav za suhe hruškove krhlje.

Logotip proizvajalca Kmetija Erjavec

Kmetija Erjavec

V okolici Ivančne Gorice se nahaja kmetija Erjavec, ki se v zadnjih nekaj desetletjih ukvarja v glavnem s sadjarstvom in predelavo sadja. Specializirali so se predvsem za sušenje jabolk in hrušk, ki poteka v komorah na topli zrak. Temperatura v njej ne preseže 55 °C in s tem omogoča, da v sadju ostane čim več mineralov in vitaminov. Večino izdelkov prodajo v svoji domači trgovinici, najdeš pa jih tudi v drugih manjših trgovinah.

Kmetija Erjavec je za svoje suho sadje in druge izdelke prejela že kopico nagrad: zlata, srebrna in bronasta priznanja na prireditvi “Dobrote slovenskih kmetij”, leta 2001 pa so za suhe hruške prejeli znak slovenske kakovosti.

S Kmetijo Erjavec smo dogovorjeni, da nam suho sadje pripeljejo v plastičnih vedrih, ki si jih izmenjamo med dostavo.

Več …

Suhi neolupljeni hruškovi krhlji 100%.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Suhe hruške”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja