Opis
Opis
Obožuješ hruške? Potem moraš poskusiti te, ki jih sušijo na kmetiji Erjavec. Uporabljajo kvalitetno in dovolj zrelo sadje iz integrirane pridelave, sušenje pa poteka počasi in kontrolirano pri temperaturi okrog 45°C. Zaradi tega se v sadju ohranijo tudi mnogi vitamini in minerali. Hruške so neolupljene, brez umetnih dodatkov in niso žveplane.
V Rifuzlu sta izmenično na voljo dve sorti:
- viljamovka, ki je malo bolj kiselkastega okusa,
- konferans, ki je izredno sladka.
Ker jih ponujamo na rinfuzo, ne pozabi s seboj prinesti kozarca ali vrečke, kamor si jih boš lahko naložil/-a.
Uporaba in shranjevanje
Suhe hruške lahko ješ skupaj z oreščki in drugim suhim sadjem, jih narežeš in dodaš k jutranjim kosmičem, v pecivo ali pa namočiš in uporabiš kot dodatek k sladkim omakicam, marmeladam ali smutijem. Odlično pa se bodo obnesle tudi kot dekoracija sveže hruškove torte, ki jo bodo zagotovo oboževali tudi tvoji najbližji! Če rad/-a objavljaš svoje kreacije, nas pogumno označi na Instagramu (@Rifuzl), da ti izrazimo podporo pri kulinaričnem ustvarjanju!
Tukaj sta dva recepta, kako lahko uporabiš suhe hruške:
V nekaterih receptih, kjer potrebuješ hruške za “osnovo” (npr. pri izdelavi energijskih ploščic, marmelad, namazov, omak, presnih sladic), jih za nekaj ur namoči v vodi ali skuhaj, da se zmehčajo.
Suhe hruške shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni, na sobni temperaturi.
Zanimivost
Kmetija Erjavec iz okolice Ivančne Gorice se s pridelavo in predelavo sadja ukvarja že 25 let. So ponosni lastniki certifikata za priznano kakovost. Za svoje suho sadje so prejeli že veliko nagrad in priznanj, med drugim so v letu 2020 na ocenjevanju Dobrot slovenskih kmetij dobili zlato priznanje prav za suhe hruškove krhlje.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.