Košarica
0,00 €

Steklena slamica za smuti

2,99 

Trpežna steklena slamica za smuti znamke Dantesmile, za večkratno uporabo, premera 8 mm.

2 na zalogi

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Dantesmile nam izdelke pošlje po pošti v kartonasti škatli, ki jo uporabimo naprej za pošiljanje paketov tebi. :)
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000917 Kategorija: Brand:

Opis

Plastične slamice so eden izmed najbolj pogostih izdelkov za enkratno uporabo, ki nam omogočajo uživanje pijač in smutijev na poti ali kar doma. So pa tudi najpogosteje najden odpadek v naših oceanih, česar posledice najbolj čutijo živali, ki prebivajo v oceanih.

Naravi bolj prijaznih zamenjav za plastične slamice je res ogromno in ena izmed teh je steklena slamica. Steklena slamica Dantesmile je narejena iz visokokakovostnega borosilikatnega stekla, zato je zelo trpežna in primerna tako za hladne kot vroče pijače. Zunanji premer meri 1 cm, notranji pa 8 mm, dolga je 20 cm. Slamica je lahka in enostavna za čiščenje in namenjena večkratni uporabi.

Shrani si jo v etui, bombažen robček ali kakšno drugo škatlico in jo vzami vedno s seboj na pot ali na pijačo zunaj, če veš, da boš potreboval-a slamico.

Uporaba

Slamice so lahke, primerne za na pot in shranjevanje v torbici ali nahrbtniku. Pred prvo uporabo slamico operi – ročno ali v pomivalnem stroju.

Po vsaki uporabi slamico čim prej splakni, da se ti ne zasušijo ostanki smutija, juhe ali druge pijače. Pri ročnem pomivanju slamice si pomagaj s ščetko za čiščenje slamice. Pri sušenju slamico postavi pokončno nad suho površino, da odvečna voda odteče in tako preprečiš nastanek morebitne plesni.

Zanimivost

Zakaj pa so steklene slamice tako super? Ker jih lahko ponovno uporabiš in s tem zmanjšaš količino slamic za enkratno uporabo, ki končajo v smeteh. Preprosto jo imej v torbici/ruzaku in reci NE plastičnim ali drugim slamicam za enkratno uporabo v lokalih ali “take away” smuti barih.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Steklena slamica za smuti”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…