Košarica
0,00 € / kg

Fino mleta sol Piranske soline (nejodirana)

(1 mnenje stranke)

1,80  / kg

Fino mleta, nejodirana tradicionalna morska sol Piranske soline na rinfuzo.

Ni na zalogi

 • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano.
 • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Piransko sol dobimo pakirano v plastični vreči po 5 ali 10 kg.
 • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000731 Kategorija: Brand:

Opis

Po starem izročilu, ki sega skoraj 700 let nazaj, se v Piranskih solinah nabira in prideluje sol, ki je nastala s stikom morja, neba in toplega sonca. V proces pridelave sodi naravna kristalizacija na solnih poljih, kjer se sol pobira in nato obdela s tradicionalnimi orodji.

Piranska sol, ki je v Rifuzlu na voljo na rinfuzo, je nejodirana, nerafinirana in fino mleta. Naložiš si jo lahko v svojo posodico.

Uporaba in shranjevanje

Morsko sol lahko uporabljaš tako v kulinariki, kot tudi pri izdelavi domače kozmetike. Sol je fino mleta, zato je pred uporabo ne potrebuješ mleti.

Shranjuj jo v dobro zaprti embalaži in na sobni temperaturi.

Zanimivost

Sol predstavlja enega izmed najpomembnejših dodatkov v naši prehrani. Vsebuje visoko vsebnost pomembnih mineralov, ki telesu zagotavljajo potrebne elektrolite, potrebne za normalno delovanje in ohranjanje vitalnosti, poleg tega pa uravnavajo vsebnost vode v telesu, podpirajo živčevje in zdravje naših mišic. Izredno popularna je tudi kot visokokakovostna in mineralov polna sestavina v kozmetičnih izdelkih, zaradi svojih čistilnih lastnosti, ki kožo med drugim tudi okrepijo ter ji vračajo elastičnost.

Nejodirana morska sol 100 %,

1 mnenje za Fino mleta sol Piranske soline (nejodirana)

 1. g.

  Domača kvalitetna sol. Kje se lahko še kupi ker nam jo je že zmanjkalo?

  • Špela

   Živjo! Soli iz piranskih solin nam je zmanjkalo in je dobava predvidena šele jeseni. Seveda se jo sicer dobi tudi v trgovskih centrih, a žal le v embalaži :/. Imamo pa na voljo tudi fino mleto sol iz Italije, morda bi ta veljala, dokler ne dobimo nove zaloge :).

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…