🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Sol Piranske soline, fino mleta, nejodirana

1,15  / kg

Fino mleta, nejodirana tradicionalna morska sol Piranske soline na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000731 Kategorija: Brand:

Opis

Po starem izročilu, ki sega skoraj 700 let v preteklost, se v Piranskih solinah nabira in prideluje sol, ki je nastala s stikom morja, neba in toplega sonca. V proces pridelave sodi naravna kristalizacija na solnih poljih, kjer se sol pobira in nato obdela s tradicionalnimi orodji.

Piranska sol je slovenskega porekla, nejodirana, nerafinirana in fino mleta. Na voljo na rinfuzo, zato le pridi na obisk v Rifuzl in si zagotovi svojo zalogo, ki ti bo v kuhinji odlično služila!

Uporaba in shranjevanje

Morsko sol lahko uporabljaš tako v kulinariki, kot tudi pri izdelavi domače kozmetike. Sol je fino mleta, zato je pred uporabo ne potrebuješ mleti.

Shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni (saj je steklo eden boljših materialov, ki ohranja aromo in kakovost izdelka!), na sobni temperaturi.

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na deklaraciji izdelka.

Zanimivost

Sol predstavlja enega izmed najpomembnejših dodatkov v naši prehrani. Vsebuje visoko vsebnost pomembnih mineralov, ki telesu zagotavljajo potrebne elektrolite, potrebne za normalno delovanje in ohranjanje vitalnosti, poleg tega pa uravnavajo vsebnost vode v telesu, podpirajo živčevje in zdravje naših mišic. Izredno popularna je tudi kot visokokakovostna in mineralov-polna sestavina v kozmetičnih izdelkih zaradi svojih čistilnih lastnosti, ki kožo med drugim tudi okrepijo ter ji vračajo elastičnost. Le zakaj ne bi uporabljal-a nečesa tako vsestranskega, poleg tega pa še domačega?

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sol Piranske soline, fino mleta, nejodirana”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja