✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko temna sojina omaka Kis in kvas

8,10 

Eko temna (starana) sojina omaka Koikuchi Shoyu od Kis in kvas je klasična japonska starana sojina omaka iz soje in pražene pšenice. Odlična za pripravo azijskih jedi iz voka, popestritev solat in mariniranje tofuja. Na voljo v steklenički po 250 ml.

10 na zalogi

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 1451 Kategorija: Brand:

Opis

Sojina omaka Koikuchi Shoyu je starana klasična sojina omaka s prepoznavnim kompleksnim in intenzivnim umami okusom. Pripravljena je iz soje in pražene pšenice in piranske soli. Zaradi praženja in staranja ima kompleksnejši okus in je nepogrešljiva pri pripravi azijskih jedi.

Omaka je brez konzervansov, umetnih arom in ojačevalcev okusa.

Če bi svojim jedem rad-a dodala še kanček dimljenega, preveri še posebno umami dimljeno bučno omako.

Uporaba in shranjevanje

Pri uporabi sojine omake v resnici ni nobenih omejitev. Če ti je všeč bogat umami okus, jo lahko dodaš praktično kateri koli jedi. Pri dodajanju bodi samo pozoren-a, da je ne dodaš preveč, saj je omaka precej slana. Zato predlagamo, da jed soliš samo s pomočjo sojine omake in ne dodajaš še dodatne soli.

Zdaj pa še par predlogov in idej, ki smo jih Rifuzlarke zbrale na kup:

  • Kumare narežeš na kolutke, jih potreseš s sezamom in pokapljaš s sojino omako.
  • V sojini omaki mariniraš tofu.
  • V voku pripraviš azijski pečen riž, stir fry ali pečene rezance.
  • V omako pomočiš svoj najljubši sushi ali gyoza cmočke.

Pred odprtjem lahko omako hraniš na polici, saj je pasteriziriana, po odprtju pa jo shranjuj v hladilniku. Uporabna bo še najmanj 12 mesecev.

Zanimivost

Sojine omake se med seboj lahko precej razlikujejo glede na način izdelave. Lahko so naravno fermentirane (kakršne so te od Kis in Kvas-a) ali pa ustvarjene praktično umetno. Pri slednjih z dodatkom kemikalij sprožijo procese razgradnje sojinih beljakovin, kar pomeni, da bo sojina omaka narejena v nekaj dneh, namesto nekaj mesecih. Hitro narejenim sojinim omakam pogosto na koncu dodajo še barvila in arome, da bi nadomestili okus, ki sicer nastane s počasnim fermentiranjem. Zato vedno dobro preveri seznam sestavin na sojini omaki.

Logotip proizvajalca Kis in Kvas

Kis in Kvas

Za imenom Kis in kvas stojita Goran in Sanja, ki z dušo in srcem kisata vse kar jima pride pod prste. Ukvarjata se namreč s fermentacijo, najpogosteje zelenjave. S postopki, ki so stari že tisočletja, v moderno kuhinjo prinašata bogate okuse in koristnost fermentiranih živil, saj postane s fermentacijo hrana lažje prebavljiva. Živi mikroorganizmi v njej pa pozitivno vplivajo na črevesno floro in prebavo. Danes je Kis in kvas najbolj prepoznavno slovensko podjetje, ki se ukvarja s fermentacijo. 

V njuni zbirki fermentiranih živil boš našel-a tempeh, miso, natto, kimchi in umami omake. Slednja dva sta v različnih izvedbah na voljo tudi v Rifuzlu. Kimchi celo v povratnem kozarčku.

Več …

Voda, eko pšenica, eko soja, Piranska nejodirana nerafinirana sol (14%), spore Aspergillus soyae.

Lahko vsebuje sledi oreškov, sezama, arašidov in gorčičnega semena.
Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko temna sojina omaka Kis in kvas”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…