Košarica
0,00 €

Eko svetla sojina omaka Kis in kvas

7,40 

Eko sojina svetla (mlada) omaka Shiro Shoyu od Kis in kvas je bogatega umami okusa, izdelana s procesom naravne fermentacije iz soje in kaljene pšenice. Odlična za pripravo azijskih jedi iz voka, popestritev solat in mariniranje tofuja. Na voljo v steklenički po 250 ml.

Ni na zalogi

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 1328 Kategorija: Brand:

Opis

Eko sojina omaka Shiro shoyu je mlada klasična sojina omaka s prepoznavnim kompleksnim a nežnim okusom. Pripravljena je iz soje, velikega deleža kaljene pšenice in piranske soli. Pri Kis in kvas-u se poslužujejo naravne fermentacije in na ta način je pripravljena tudi sojina omaka Shiro shoyu. Omaka je brez konzervansov, umetnih arom in ojačevalcev okusa. Starana je 4-5 mesecev in pasterizirana.

Če bi svojim jedem rad-a dodala še kanček dimljenega preveri še posebno dimljeno bučno omako.

Uporaba in shranjevanje

Pri uporabi sojine omake v resnici ni nobenih omejitev. Če ti je všeč bogat umami okus, jo lahko dodaš praktično katerikoli jedi. Pri dodajanju bodi samo pozoren-a, da je ne dodaš preveč, saj je omaka precej slana. Zato predlagamo, da jed soliš samo s pomočjo sojine omake in ne dodajaš še dodatne soli.

Zdaj pa še par predlogov in idej, ki smo jih Rifuzlarke zbrale na kup:

  • Kumare narežeš na kolutke, jih potreseš s sezamom in pokapljaš s sojino omako.
  • V sojini omaki mariniraš tofu.
  • V voku pripraviš azijski pečen riž, stir fry ali pečene rezance.
  • V omako pomočiš svoj najljubši sushi.

Pred odprtjem lahko omako hraniš na polici, po odprtju pa jo shranjuj v hladilniku. Uporabna bo še najmanj 12 mesecev.

Logotip proizvajalca Kis in Kvas

Kis in Kvas

Za imenom Kis in kvas stojita Goran in Sanja, ki z dušo in srcem kisata vse kar jima pride pod prste. Ukvarjata se namreč s fermentacijo, najpogosteje zelenjave. S postopki, ki so stari že tisočletja, v moderno kuhinjo prinašata bogate okuse in koristnost fermentiranih živil, saj postane s fermentacijo hrana lažje prebavljiva. Živi mikroorganizmi v njej pa pozitivno vplivajo na črevesno floro in prebavo. Danes je Kis in kvas najbolj prepoznavno slovensko podjetje, ki se ukvarja s fermentacijo. 

V njuni zbirki fermentiranih živil boš našel-a tempeh, miso, natto, kimchi in umami omake. Slednja dva sta v različnih izvedbah na voljo tudi v Rifuzlu. Kimchi celo v povratnem kozarčku.

Več …

Voda, kaljena pšenica*, soja*, Piranska nejodirana nerafinirana sol (14%), spore Aspergillus soyae.
Lahko vsebuje sledi oreškov, sezama, arašidov in gorčičnega semena.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko svetla sojina omaka Kis in kvas”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…