Opis
Eko sojina omaka Shiro shoyu je mlada klasična sojina omaka s prepoznavnim kompleksnim a nežnim okusom. Pripravljena je iz soje, velikega deleža kaljene pšenice in piranske soli. Pri Kis in kvas-u se poslužujejo naravne fermentacije in na ta način je pripravljena tudi sojina omaka Shiro shoyu. Omaka je brez konzervansov, umetnih arom in ojačevalcev okusa. Starana je 4-5 mesecev in pasterizirana.
Če bi svojim jedem rad-a dodala še kanček dimljenega preveri še posebno dimljeno bučno omako.
Uporaba in shranjevanje
Pri uporabi sojine omake v resnici ni nobenih omejitev. Če ti je všeč bogat umami okus, jo lahko dodaš praktično katerikoli jedi. Pri dodajanju bodi samo pozoren-a, da je ne dodaš preveč, saj je omaka precej slana. Zato predlagamo, da jed soliš samo s pomočjo sojine omake in ne dodajaš še dodatne soli.
Zdaj pa še par predlogov in idej, ki smo jih Rifuzlarke zbrale na kup:
- Kumare narežeš na kolutke, jih potreseš s sezamom in pokapljaš s sojino omako.
- V sojini omaki mariniraš tofu.
- V voku pripraviš azijski pečen riž, stir fry ali pečene rezance.
- V omako pomočiš svoj najljubši sushi.
Pred odprtjem lahko omako hraniš na polici, po odprtju pa jo shranjuj v hladilniku. Uporabna bo še najmanj 12 mesecev.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.