Opis
Iščeš alternativo navadnemu jogurtu ali pa pri nakupovanju naletiš na težavo zaradi odvečne embalaže? Potem je sojin jogurt JO-GO kot nalašč zate! Jogurt je nevtralnega okusa, zato ga lahko uporabiš v kombinaciji z različnimi sestavinami, tako sladkih kakor nevtralnih. Dodane so mu še mlečnokislinske kulture, ki delujejo probiotično. Jogurt se odlično obnese za zajtrk skupaj s sadjem in ovsenimi kosmiči, prav tako pa kot polivka solat ali pri pripravi okusnih omakic in zelenjavnih prilog.
Izdelki Veganka so slovenskega porekla, veganski ter pridelani brez konzervansov, umetnih barvil in glutena. Jogurt je pakiran v povratno stekleno embalažo. Tako lahko kozarček po slastni izpraznitvi prineseš nazaj v Rifuzl, ta pa se bo vrnila k proizvajalcu, kjer jo bodo ponovno napolnili.
Uporaba in shranjevanje
Sojin jogurt lahko uporabljaš na različne načine. Lahko ga uživaš kar tako, mešaš s sadjem v multipraktiku, ga poliješ čez kosmiče ali pa z njim pripravljaš okusne omake za čips, tortilije ali druge tople jedi. Super se obnese tudi pri pripravi smoothie-bowlov, domačih sladolednih lučk ali dodatek k palačinkam.
Tule je nekaj predlogov, kako lahko uporabiš sojin jogurt:
- Beljakovinski Buddha-krožnik
- Zajtrk z granolo in jogurtom
- Pečena cvetača z jogurtovo omako
- Kvinojino-bučkini polpetki s česnom
- Brezglutenske veganske palačinke
Če je jogurt na vrhu voden, ga pred uporabo pretresi. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena. Izdelek shranjuj v temnem in hladnem prostoru, na temperaturi od +2°C do +8°C. Po odprtju shranjuj v hladilniku in porabi v nekaj dneh.
Zanimivost
Soja je izredno hranljivo živilo, bogato z beljakovinami, pomembnimi aminokislinami, ki krepijo mišice in kosti. Poleg tega je nizkokalorična, ne vsebuje veliko maščob in sladkorja ter je brez glutena. Iz sojinih fižolčkov se prideluje veliko različnih živil, kot so rastlinski napitki, jogurti, tofu, fermentirana hrana, sušeni sojini koščki ter med drugim tudi nadomestki mesa. Soja je nepogrešljiva sestavina, v kolikor si želimo v prehrano dodati dodatne beljakovine ter preko nevtralnega okusa pripravljati noro dobre jedi, saj je primerna za uporabo v marsikateremu receptu.
Tako lahko tudi ti doma pripravljaš svoje različice sadnih jogurtov, čokoladnih napitkov, sladic in celo izdelaš svoj tofu ali rastlinski sir, v kolikor si želiš poiskusiti nekaj novega!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.