🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Sir za žar Kukenberger

15,00  / kg

Eko sir za žar iz polnomastnega ekološkega mleka senene prireje Kukenberger.

Šifra: 000653 Kategorija: Brand:

Opis

Eko sir za žar nas je prepričal s svojo mehko teksturo. Je poltrdi zorjeni sir iz polnomastnega ekološkega kravjega mleka senene prireje. Industrijsko pridelani siri za žar so pogosto na otip “gumijasti” in plastičnega okusa, kar absolutno ne velja za Kukenbergerjev sir. Ta je mehek in nežne arome, ki se razvije ob pečenju. Bolj pa je primeren za pečenje na ponvi kot na žaru.

Uporaba in shranjevanje

Sir za žar popeči na kaplji olja v ponvi (na vsaki strani 2 minuti). Postrezi skupaj s praženo zelenjavo. Lahko pa ga narežeš na kocke in z njim dopolniš gurmansko solato.

V Rifuzlu je sir za žar na voljo brez embalaže, vsak kos pa tehta nekje med 200 in 300g.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.

Sir za žar lahko na zalogo in za dlje časa shraniš tudi v zamrzovalniku. Večer pred uporabo ga prestavi v hladilnik, tako da bo naslednji dan že mehak in pripravljen za peko.

Zanimivost

Veš kaj je seneno mleko? Dajejo ga živali, ki se v glavnem prehranjujejo s senom in ne s silažo. To pomeni, da imajo pozimi na jedilniku seno (in nekaj malega močnih krmil), poleti pa se pasejo. Seneno mleko ima v primerjavi s konvencionalnim mlekom dokazano ugodnejšo maščobnokislinsko sestavo in vsebuje več esencialnih maščobnih kislin. Vsebuje tudi več vitamin E in β-karotena.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sir za žar Kukenberger”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja