Košarica
0,00 € / kg

Sir za žar Kukenberger

19,50  / kg

Eko sir za žar iz polnomastnega ekološkega mleka senene prireje Kukenberger.

Ta izdelek lahko kupiš le preko Rifuzlove naročilnice ali v trgovini.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo posode za hrano.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000653 Kategorija: Brand:

Opis

Eko sir za žar nas je prepričal s svojo mehko teksturo. Je poltrdi zorjeni sir iz polnomastnega ekološkega kravjega mleka senene prireje. Industrijsko pridelani siri za žar so pogosto na otip “gumijasti” in plastičnega okusa, kar absolutno ne velja za Kukenbergerjev sir. Ta je mehek in nežne arome, ki se razvije ob pečenju. Bolj pa je primeren za pečenje na ponvi kot na žaru.

Uporaba in shranjevanje

Sir za žar popeči na kaplji olja v ponvi (na vsaki strani 2 minuti). Postrezi skupaj s praženo zelenjavo. Lahko pa ga narežeš na kocke in z njim dopolniš gurmansko solato.

V Rifuzlu je sir za žar na voljo brez embalaže, vsak kos pa tehta nekje med 200 in 300g.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.

Sir za žar lahko na zalogo in za dlje časa shraniš tudi v zamrzovalniku. Večer pred uporabo ga prestavi v hladilnik, tako da bo naslednji dan že mehak in pripravljen za peko.

Zanimivost

Veš kaj je seneno mleko? Dajejo ga živali, ki se v glavnem prehranjujejo s senom in ne s silažo. To pomeni, da imajo pozimi na jedilniku seno (in nekaj malega močnih krmil), poleti pa se pasejo. Seneno mleko ima v primerjavi s konvencionalnim mlekom dokazano ugodnejšo maščobnokislinsko sestavo in vsebuje več esencialnih maščobnih kislin. Vsebuje tudi več vitamin E in β-karotena.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger se razprostira na 24 ha površine v okolici Trebnjega. Pohvalijo se lahko z ekološkim certifikatom za vse svoje mlečne izdelke, ter z mnogimi državnimi nagradami. Njihova posebnost so seneno mleko in iz njega pripravljeni mlečni izdelki, ki so najvišje možne kakovosti, saj so živali hranjene 100% brez silaže. Kravam je na voljo prostoren in odprt hlev, najboljše pa se počutijo na paši, kjer tudi preživijo večji del leta. Mleko v glavnem predelujejo v jogurte, skute in sir, velik nabor Kukenbergerjevih izdelkov pa najdeš tudi v Rifuzlovem hladilniku.

Ker se zavedajo, da dobrega podjetja ni brez dobrih ljudi, se zelo trudijo, da delovni čas prilagodijo ljudem in ne ljudi delovnemu času. Skrbijo za dobro vzdušje v kolektivu in se neprestano izobražujejo ter izpopolnjujejo na vseh področjih.

Ekološka kmetija Kukenberger je pred nekaj leti naredila zelo velik korak v ponudbi brezembalažnih mlečnih izdelkov v Sloveniji, saj so večji del svoje ponudbe zapakirali v povratno stekleno embalažo. In to ne le za potrebe Rifuzla, temveč za vse svoje stranke. Zelo pohvalno! Embalaža tako kroži med kmetijo in strankami, med tem pa se napolni s prvovrstnimi mlečnimi izdelki.

Več …

Mleko* (ZTP Haymilk - mleko senene prireje), alkoholni kis*, sol.

* iz kontrolirane ekološke pridelave.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:
Energijska vrednost: 1295 kJ / 307 kcal; maščobe: 24,8 g, od tega nasičene maščobe: 16,8 g; ogljikovi hidrati: 1,2 g, od tega sladkorji: 1,2 g; beljakovine: 19,9 g; sol: 0,1 g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sir za žar Kukenberger”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja