Opis
Šir Škuta je prva veganska skuta, narejena iz sojinega mleka z uporabo preverjenih siraskih tehnik. Je zrnaste strukture ter kiselkastega okusa, zato je v kulinariki vsestransko uporabna. Poleg tega je še izjemno prehransko bogata, z visoko vsebnostjo beljakovin ter dodanimi mlečnokislinskimi kulturami, ki delujejo probiotično in lahko pozitivno vplivajo na prebavo.
Izdelki Veganka so slovenskega porekla, veganski ter pridelani brez konzervansov, umetnih barvil in glutena. Škuta je pakirana v povraten steklen lonček, za katerega ti zaračunamo 0,20 € kavcije. To ti seveda vrnemo, ko prineseš kozarček nazaj.
Uporaba in shranjevanje
Šir Škuta je rastlinski nadomestek tradicionalne skute in jo zato lahko uporabiš v vseh receptih, ki zahtevajo skuto. Odlično se obnese tako v sladkih, kot slanih jedeh, saj nima nobenega posebnega priokusa. Uporabiš jo lahko pri pripravi zvitkov, štrudljev, v zelenjavnih lazanjah in testeninah. Iz nje lahko pripraviš tudi domač namaz za pomakanje čipsa ali kot dodatek k tortiljam. Super se bo obnesla tudi na pici ali focaccia-h, v kolikor iščeš okusen, brezgrešen sirnat nadev!
Tule je nekaj predlogov, kako na zanimiv način uporabiti škuto:
Šir škuta lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena. Shranjuj jo v hladilniku na temperaturi od +2°C do +8°C. Ko bo kozarček prazen ga dobro pomij in prinesi nazaj v Rifuzl, da ga bomo vrnili dobaviteljici.
Zanimivost
Soja je izredno hranljivo živilo, bogato z beljakovinami, pomembnimi aminokislinami, ki krepijo mišice in kosti. Sojina zrna se lahko predela na mnogo različnih načinov in tako dobimo rastlinske napitke, jogurte, tofu, sojine koščke… Soja je nepogrešljiva sestavina, v kolikor si želimo v prehrano dodati dodatne beljakovine ter preko nevtralnega okusa pripravljati noro dobre jedi, saj je primerna za uporabo v marsikateremu receptu.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.