Košarica
0,00 €

Ščetka za čiščenje slamice

0,65 

Ščetka iz nerjavečega jekla za čiščenje kovinskih, steklenih, keramičnih ali lesenih slamic za večkratno uporabo.

2 na zalogi

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Dantesmile nam izdelke pošlje po pošti v kartonasti embalaži, ki jo uporabimo naprej za pošiljanje paketov tebi. :)
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000213 Kategorija: Brand:

Opis

S ščetko za čiščenje slamic najlažje očistiš svoje slamice za večkratno uporabo. Še posebej, če jih uporabljaš za pitje gostih tekočin, kot so na primer smutiji, juhe ali gostejši napitki, kjer na notranji strani slamice lahko ostanejo koščki hrane.

Ščetka je sestavljena iz jeklenega upogljivega ročaja v katerega so vpete ščetine. Dolga je 20 cm, pri ščetinah pa je široka približno 1 cm.

Uporaba in shranjevanje

S ščetko lahko temeljito očistiš notranjost slamic za večkratno uporabo. Če je slamica mastna ali sladka, poleg tekoče vode uporabi še kapljo detergenta za posodo. Slamico očisti iz obeh strani, saj ščetka ni tako dolga, da bi očistila celotno dolžino slamice.

Po uporabi ščetko dobro speri pod tekočo vodo in osuši na zraku.

Zanimivost

S skrbnim čiščenjem, lahko slamicam še dodatno podaljšaš življenjsko dobo. Še posebej to velja za slamice iz naravnih materialov, kot so na primer slamice iz trstike ali bambusa.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ščetka za čiščenje slamice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…