Opis
Ribezov sirup prihaja iz Vipavske doline, kjer Meta s svojimi pomočniki pripravlja slastne domače dobrote. Pri Metki nam je še posebej všeč njena transparentnost glede porekla sadja in za ribez ponosno pove, da ga dobi iz domačega nasada “Kunsteljnovega ribeza” iz Gorij pri Bledu. Neškropljenemu rdečemu in črnemu ribezu nato doda le še nekaj malega grozdnega soka za sladkobo in to je to. Brez dodanega sladkorja, barvil in drugih dodatkov. Za vse nostalgike, ki ste ribezov sirup pili že v otroštvu in tiste, ki si ga boste drznili prvič poskusiti.
Ribezov sirup je na voljo v 500 ml povratni steklenici.
Uporaba in shranjevanje
Sirup redčimo z vodo v razmerju 1:8, da dobimo osvežilen in ravno prav sladek napitek. Za piko na i mu dodaj še vejico mete, kolobar limone in kocko ledu. S sirupom si lahko posladkaš čaj, ga vmešaš v koktejl ali pa ga uporabiš pri pripravi sladic. Možnosti je res veliko. 🙂
Hraniš ga lahko v shrambi, po odprtju pa v hladilniku.
Prazno steklenico prinesi v Rifuzl, mi pa jo bomo vrnili Metki, da jo bo ponovno napolnila s svojimi domačimi dobrotami.
Zanimivost
Več o gorjanskem ribezu si lahko prebereš tukaj.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.