✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Recikliranka

3,99 4,99 

Reciklirana vrečka iz odpadnih zaves za nakupovanje sadja in zelenjave. Na voljo v treh različnih velikostih.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000207 Kategorija: Brand:

Opis

Recikliranke so unikatne, ročno sešite vrečke iz starih babičinih zaves, ki jim je Tjaša (Sovica šiva) vlila novo življenje. Namenjene so shranjevanju in nakupovanju živil (sadja, zelenjave, oreščkov, kruha …), lahko pa jih uporabiš tudi v raznih drugih situacijah, npr. na potovanju za shranjevanje oblačil, doma za shranjevanje igrač, v gozdu za nabiranje gob ali čemaža … Skratka, so vsestranske in namenjene za ponovno uporabo, saj jih vedno znova lahko opereš.

Vsaka Recikliranka je malo drugačna, saj jo krasijo čudoviti vzorci raznoraznih odsluženih zaves. Na voljo je v treh različnih velikostih:

  • recikliranka S (22 x 22,5 cm)
  • recikliranka M (27 x 32,5 cm)
  • recikliranka L (33 x 41 cm)

Uporaba

Recikliranko imej vedno s seboj, ko greš v trgovino ali na tržnico po sadje ali zelenjavo. Prav tako je priročna na izletih ali sprehodih v gozd in ker je lahka, jo vedno lahko stisneš v kakšen žep v jakno ali ruzak za vsak slučaj.

Opereš jo v pralnem stroju na 40 °C. Če je kdaj res umazana, ji tudi kakšna višja temperatura pranja ne bo škodila. 😉 Posuši jo na zraku, likanje ti odsvetujemo.

Zanimivost

Eno izmed pomembnih načel zero waste načina življenja, je, da stvari ponovno uporabiš. Tak primer so ravno Recikliranke, ki so izdelane iz materiala, ki je že odslužil svoj prvotni namen. Tjaša, ki šiva vrečke, tako zbira stare in strgane zavese iz cele Slovenije in nato iz njih naredi trpežne vrečke, ki ti bodo še dolgo služile. In imeti vedno s seboj svojo vrečko za večkratno uporabo ter odkloniti plastično vrečko za enkratno uporabo, je eden izmed prvih korakov, ki se ga lahko lotiš na poti do zmanjševanja odpadkov v tvojem domu. Ne pozabi, vsak korak šteje! 🙂

Logotip proizvajalca Sovica šiva

Sovica šiva

Sovica šiva je Tjaša Venek Požgaj, iz najlepšega in najmanjšega mesta, Kostanjevica na Krki. Je mamica 7 letne hčerke in 3 letnega sina, zato ni nič nenavadnega, da so bili njeni prvi šiviljski izdelki ravno otroška oblačila. Vsake toliko sta prišla na vrsto tudi ona in njen mož.

Ker pa jo je količina plastičnih vrečk po nakupih vedno spravljala v slabo voljo, je iskala alternativo. Tako se je porodila ideja za Recikliranko. Trajno vrečko, ki je zašita iz babičine zavese. Recikliranke so na voljo v treh različnih velikostih (S, M in L) in tako primerne tudi za večje nakupe npr. sadja ali zelenjave, v najmanjšo pa lahko spravimo malico za na izlet ali v službo. Ko je umazana se lahko opere v pralnem stroju na 40°C, posuši na zraku in ponovno je primerna za vsakodnevno uporabo.

Vsaka recikliranka je unikatna in ročno zašita.

Več …

95 % poliester, 5 % bombaž

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Recikliranka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…