🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Recikliranka L

4,99 

Reciklirana vrečka iz zaves za sadje, zelenjavo in druga živila Recikliranka L.

Šifra: 000209 Kategorija: Brand:

Opis

Recikliranke so unikatne reciklirane vrečke iz starih babičinih zaves, ki jim je Tjaša (Sovica šiva) vlila novo življenje. Namenjene so shranjevanju in nakupovanju živil (sadja, zelenjave, oreščkov…). So lahko in obstojne, vedno znova jih lahko opereš in ponovno uporabiš. Vsaka vrečka je malo drugačna, saj jih krasijo čudoviti vzorci raznoraznih zaves.

V rifuzlu so Recikliranke na voljo v treh različnih velikostih:

  • recikliranka S (22 x 22,5 cm)
  • recikliranka M (27 x 32,5 cm)
  • recikliranka L (33 x 41 cm)

Sestava: 95% poliester, 5% bombaž

Uporaba

Recikliranko lahko vzameš v trgovino, vanjo spraviš malico, lahko pa tudi razne drobnarije ali pa sveže nabrana zelišča.
Opereš jo v pralnem stroju na 30°C in programu za občutljivo perilo. Beljenje, likanje in sušenje v sušilnem stroju pa ni priporočeno.

Zanimivost

Veliko plastičnih vrečk, ki so nam ponujene na oddelkih s sadjem in zelenjavo, nikoli ne pride v reciklažo. To pa zato ker ne končajo v zabojniku za embalažo, ker jih odpihne veter, mogoče pa so celo narejene iz plastike, ki se je ne da reciklirati… Te nesrečne vrečke pristanejo na velikem kupu, od tam pa jih veter odnese v reke in morja. Ena sama plastična vrečka potrebuje približno 500 let, da se razgradi. Razgradi pa se tako, da iz nje nastane neskončno veliko drobnih delcev, ki jim rečemo mikroplastika. Ta pronica v podtalnico, vpliva na rast rastlin, pristane lahko celo na našem krožniku.
Vsak korak šteje. Zato reci NE uporabi plastičnih vrečk za enkratno uporabo.

Logotip proizvajalca Sovica šiva

Sovica šiva

Sovica šiva je Tjaša Venek Požgaj, iz najlepšega in najmanjšega mesta, Kostanjevica na Krki. Je mamica 7 letne hčerke in 3 letnega sina, zato ni nič nenavadnega, da so bili njeni prvi šiviljski izdelki ravno otroška oblačila. Vsake toliko sta prišla na vrsto tudi ona in njen mož.

Ker pa jo je količina plastičnih vrečk po nakupih vedno spravljala v slabo voljo, je iskala alternativo. Tako se je porodila ideja za Recikliranko. Trajno vrečko, ki je zašita iz babičine zavese. Recikliranke so na voljo v treh različnih velikostih (S, M in L) in tako primerne tudi za večje nakupe npr. sadja ali zelenjave, v najmanjšo pa lahko spravimo malico za na izlet ali v službo. Ko je umazana se lahko opere v pralnem stroju na 40°C, posuši na zraku in ponovno je primerna za vsakodnevno uporabo.

Vsaka recikliranka je unikatna in ročno zašita.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Recikliranka L”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja