Opis
Prva asociacija na pražene mandlje je zimski praznični sprehod med lučkami, v rokah pa držiš škrnicelj toplih praženih mandljev. Vsi poznamo Pergerjeve okusne medene bonbone in medenjake. Praženi mandlji z medom pa so le še ena izvrstna slaščica iz njihove kuhinje. V notranjosti se skriva cel mandelj, ki je na zunaj obdan s hrustljavim ovojem iz sladkorja, domačega medu in cimeta. Slednji doda čisto posebno praznično aromo.
Pergerjevi praženi mandlji so v Rifuzlu na voljo na rinfuzo.
Uporaba in shranjevanje
Praženi mandlji z medom so odlični sami zase in ne potrebujejo kombiniranja z drugim suhim sadjem ali oreščki. Lahko jih naložiš v ličen kozarček, dodaš pentljo in imaš lično darilo. Ali pa si jih privoščiš, ko potrebuješ kick za boljši dan. Sicer res spominjajo na zimske in praznične dneve, a sem prepričana, da se odlično podajo tudi z vanilijevim sladoledom ali pa nasekljani kot posip na sladicah.
Mandlje shranjuj v zaprti embalaži – najboljše kar v kakšnem kozarčku, v suhem in hladnem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.