Opis
Praženi mandlji v čokoladi so prava poslastica za sladkosnedne gurmane. Okusna belgijska čokolada se kar stopi v ustih, v notranjosti pa te pričaka hrustljav mandelj. Gre za domače slovenske mandlje, ki rastejo na Šaredu nad Izolo, pod okriljem kmetije Šuran. Ko dozorijo, jih ročno oberejo in popražijo na vročem zraku, da jim odpade kožica, dobijo posebno aromo in hrustljavost. Točno take mandlje najdeš v Rifuzlu tudi brez čokolade.
Mandlji so nato skrbno pomočeni v kvalitetno belgijsko čokolado treh različnih okusov: klasično temno, mlečno s cimetom in belo čokolado.
Praženi mandlji v čokoladi so na voljo na rinfuzo, v mešanici vseh treh okusov. Naslednjič, ko nas obiščeš, nujno pospravi v vrečo še en kozarček zanje. Ne bo ti žal, ko jih boš enkrat poskusil/-a. 😛
Uporaba in shranjevanje
Praženi mandlji v čokoladi se najbolje počutijo v družbi čokoladnih rozin, suhega sadja in oreščkov. Lahko jih naložiš v ličen kozarček, dodaš pentljo in imaš lično darilo. Ali pa si jih privoščiš, ko potrebuješ kick za boljši dan.
Mandlje shranjuj v zaprti embalaži – najboljše kar v kakšnem kozarčku, na suhem in hladnem prostoru.
Zanimivost
Rifuzlarke smo se na vse pretege trudile, da bi ugotovile ali se na slovenskem trgu še kje skriva tak prigrizek iz slovenskih mandljev. Moramo priznati, da so ti prava redkost in smo zato še toliko bolj ponosne, da imamo Šuranove mandlje v Rifuzlovi ponudbi.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.