Košarica
0,00 €

Pralni robčki iz bombaža Dantesmile

13,99 

Pralni robčki Dantesmile iz 100 % bio bombaža, v kompletu po 4 kos.

3 na zalogi

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Izdelke Dantesmile dobimo po pošti v škatli, ko jo nato ponovno uporabimo za pošiljanje paketov tebi. :)
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 1248 Kategorija: Brand:

Opis

Bombažni robčki slovenske znamke Dantesmile so ročno sešiti v Sloveniji iz bio bombaža. V kompletu so 4 žepni robčki z različnimi barvnimi vzorci (zelena, rumena, modra in rdeča), ki jih je Jasmina iz Dantesmile oblikovala sama. Dimenzije robčka so približno 33 x 33 cm.

Ker so narejeni iz 100 % bombaža in potiskani s kvalitetnimi barvami, ne dražijo kože. Sploh v času prehladov, ko moraš robček uporabiti pogosto. Hkrati so prijazni do okolja, saj jih lahko uporabljaš vedno znova in znova. Po uporabi ga preprosto operi v stroju z drugim perilom in nato ponovno uporabi. Tako lahko prihraniš ogromno količino zavrženih papirnatih robčkov za enkratno uporabo.

Uporaba in shranjevanje

Robček pred prvo in vsako nadaljno uporabo operi na 60 °C brez uporabe mehčalca. Posuši ga na zraku, lahko pa ga še dodatno prelikaš.

Shranjuješ ga lahko v priročnem PouP žepku, ki je ročno sešit iz odpadnega tekstila. Tako bo robček ostal čist, dokler ga ne uporabiš.

Robčke iz blaga lahko uporabljajo tako odrasli kot otroci. Ker so narejenih iz materialov, ki so primerni za stik z živili, jih lahko uporabiš tudi za zavijanje ali pokrivanje hrane.

Zanimivost

V preteklosti je bila uporaba bombažnega žepnega robčka zelo razširjena in so ga večinoma nosili kar v hlačnem žepu. Ker so bili tam pogosto shranjeni tudi kovanci (ki niso bili najbolj čisti), se je robček preselil v žep na prsih in tam čez čas pridobil novo vlogo modnega dodatka pri moških oblekah. Po drugi svetovni vojni pa so se pojavili papirnati robčki in je uporaba bombažnih robcev za namen brisanja nosu usahnila. Z zavedanjem, da s pretirano uporabo papirnatih robčkov škodujemo okolju, je uporaba bombažnih žepnih robčkov za večkratno uporabo zopet v porastu.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pralni robčki iz bombaža Dantesmile”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…