Košarica
0,00 €

Paradižnikova mezga Vrtnarstvo Grah

3,90 

Paradižnikova mezga iz domačih paradižnikov in zelišč Vrtnarstva Grah. V povratnem steklenem kozarčku po 370 ml.

Ni na zalogi

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000333 Kategorija: Brand:

Opis

Paradižnikova mezga Vrtnarstva Grah je gosta paradižnikova omaka za nadaljno kuho ali samostojno uporabo. Poleg paradižnika so v kozarčku še domače mediteranske začimbe – bazilika, majaron in origano.

Paradižnike prideluje in kuha Nina iz Vrtnarstva Grah, kjer zelenjavo pridelujejo brez škropiv ali umetnih gnojil, ampak z veliko mero truda in ljubezni.

Paradižnikovo mezgo lahko uporabiš pri pripravi raznih omak, lazanj, polnjenih paprik, rižot…

Uporaba in shranjevanje

Paradižnikovo mezgo lahko uporabiš kot samostojno polivko za testenine ali pa jo vključiš v pripravo raznih omak, lazanj, polnjenih paprik, enolončnic ali za na pico.

Pred odprtjem mezgo shranjuj v omari ali shrambi, po odprtju pa jih prestavi v hladilnik in porabi v nekaj dneh.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, da ga bomo vrnili dobaviteljici v ponovno uporabo.

Logotip proizvajalca Vrtnarstvo Grah

Vrtnarstvo Grah

Nina in Aleš Grah sta želela imeti lasten vrt, saj sta hotela vedeti kaj jesta in kako je to zraslo. V začetku je bil vrt majhen, za njune potrebe, luštno je bilo vsake toliko pogledati, kako dobro raste vsa zelenjava in na koncu je je bilo dovolj tudi za sosede.

Porodila se jima je ideja, da mogoče domačo zelenjavo ponudita tudi drugim. Tistim, ki lastnega vrta nimajo. Zanimanja je bilo veliko, ko pa so ljudje dejansko videli in poskusili zelenjavo, ki sta jo pridelala, povpraševanju ni bilo konca.

Zelenjavo pridelujeta na način, kot so to delale naše mame, babice. Upoštevava pravila dobrih sosedov in kolobarjenja, vedno bolj se orientirata tudi na luno, ko sejeta, delata zastirke, pobirava škodljivce, tako da poseganje po škropilih večinoma ni potrebno.

In ker vsa zelenjava raste v tleh, kjer lahko dobi vsa potrebna hranila za uspešno rast, lahko res “zavohaš” tisto domačo zelenjavo, ki je prav taka kot doma, na vrtovih vrtičkarjev.

Tako njun vrt sedaj obsega nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov in vsako leto ga še povečata. Z zelenjavo so vsako leto zadovoljne tako lokalne gostilne, ki prisegajo na lokalno in kakovostno hrano, ki jo ponudijo naprej, kot tudi stranke, saj se vsako leto radi vračajo po še večje količine.

Več …

Plodovi paradižnika, sladkor, sol, bazilika, majaron, origano.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Paradižnikova mezga Vrtnarstvo Grah”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…