Opis
Zamrznjeni panirani seitanovi zrezki so enostavni in hitri za pripravo, poleg tega pa so po teksturi sočni in hrustljavi. Zrezki zo že dobro začinjeni, odeti v oblekico iz drobtin in tako pripravljeni za pečenje. Hitro, praktično in polno beljakovin. Odlično se obnesejo servirani zraven zelenjavnih prilog, pire krompirja, kislega zelja ali pa “nabasani” v sendvič s slastnim rastlinskim namazom.
Izdelki Veganka so slovenskega porekla, veganski ter pridelani brez konzervansov, umetnih barvil in glutena. Seitan je v Rifuzlu na voljo na rinfuzo, v zamrznjeni obliki. Zato ob naslednjem obisku ne pozabi na dodatno posodico in daj priložnost tudi tej veganski dobroti. 🙂
Uporaba in shranjevanje
Sejtan lahko pripraviš na različne načine:
- zrezke lahko ocvreš (dokler ni na obeh straneh zlatorjave barve)
- popečeš v ponvi (na zmernem ognju, približno 3 minute na vsaki strani)
- ali pa spečeš v pečici (dokler ni zlatorjave barve).
Priprava seitanovih zrezkov je seveda možna tudi brez olja, a vseeno priporočamo, da ga uporabiš, saj bo tako seitan dobil hrustljavo skorjico. Po želji ga lahko ješ skupaj z namazi, omakami ali polivkami, narezan pa se odlično obnese tudi v solatnih ali Buddha-krožnikih.
Zrezke v Rifuzlu shranjujemo v zamrzovalni skrinji. Enako jih do uporabe shranjuj tudi ti – najboljše kar v kakšni plastični posodi ali vrečki.
Zanimivost
Seitan ali pšenično meso je v zadnjih letih pridobil na svoji prepoznavnosti, zlasti med vegetarijanci in vegani. A veš kako enostaven je proces pridobivanja seitana? Dobimo ga s spiranjem pšenične moke z vodo, da se spere ves škrob in ostane čisti gluten – seitan. Postopek se da povsem enostavno opraviti v domači kuhinji.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.