✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Ox power, belilo in odstranjevalec madežev

(2 mnenji strank)

12,90 

Ox power je kisikovo belilo, ki učinkovito odstrani trdovratne madeže z belega perila, prav tako pa je uporaben za čiščenje odtokov in odstranjevanje vodnega kamna. Pakiran v papirnat škrnicelj po 1 kg.

Ni na zalogi

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇨🇿 Poreklo: Češka.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000480 Kategorija: Brand:

Opis

Ox power (prej poimenovan kot Puer) je belilo na osnovi kisika in zato primerno za ohranjanje beline belega perila ter za odstranjevanje madežev s perila. Ima antimikroben učinek, ne vsebuje klora in optičnih sredstev beljenja. Ko ga izpostavimo vodi in visoki temperaturi se začne sproščati kisik in nastane vodikov peroksid, ki ima belilni učinek.

Uporaba

Za perilo

Pri pranju belega perila dodaj 1 – 2 žlici Ox power praška skupaj z detergentom za pranje perila. Tako bo perilo po pranju še bolj belo. Prav tako ti svetujemo dodajanje Ox power-ja pri pranju pralnih plenic ali pralnih vložkov, kjer lahko 1 – 2 žlici praška dodaš kar v boben pralnega stroja.

Za beljenje perila priporočamo kopel z Ox power-jem. Ox power najboljše deluje pri temperaturah nad 40 °C, za belo in bombažno perilo pa priporočamo kar vrelo vodo. 2 jedilni žlici Ox power-ja dodaj v vročo vodo (nekje 5 – 10 l) in namakaj perilo vsaj 2 uri ali čez noč. Ox power lahko daš tudi direktno na namočen madež na belem oblačilu in preliješ z vročo vodo.

Če material ne dopušča pranja pri temperaturah nad 40 ºC, lahko oblačilo namakaš tudi v topli, mlačni vodi z raztopljenim Ox power-jem, a naj bo čas namakanja daljši.

Za čiščenje odtočnih cevi in  straniščne školjke

Raztopi 1 – 2 žlici praška v odtok in prelij s skodelico vroče vode ali vročega kisa. Pusti delovati 5 – 30 min in prelij z večjo količino tople vode.

Vročo vodo vlij v školjko, nato dodaj 1 – 2 jedilni žlici praška, pusti delovati 10 min in skrtači s krtačko. Če se boriš z vodnim kamnom, pusti Oxy power delovati dlje časa ali kar čez noč.

Opozorilo za shranjevanje in uporabo

Shranjuj stran od dosega rok otrok. Ob uporabi nosi zaščitne rokavice.  Če pride do stika z očmi, takoj prični z izpiranjem z veliko količino vode in izpiraj nekaj minut.

Po odprtju shranjuj v tesno zaprti posodi, v suhem prostoru stran od sončne svetlobe in virov toplote (vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih vnetljivih sredstev).

Zanimivost

Za razliko od konvencionalnih belilnih sredstev, ki običajno delujejo na osnovi klora, Ox power kmalu po uporabi razpade na natrijev karbonat, vodo in kisik, ki so naravi popolnoma neškodljive snovi.

Logotip proizvajalca Terra Gaia

Terra Gaia

Terra Gaia je češko podjetje, ki proizvaja izdelke za čiščenje doma in naravna čistila z minimalnim vplivom na planet in naše zdravje. Njihova vizija je pokazati ljudem, da vsaka sprememba šteje in strankam omogočiti, da imajo možnost sprejemati ozaveščene in odgovorne odločitve. V svojih izdelkih se izogibajo toksičnim snovem in poskušajo vključiti čim bolj lokalne sestavine – kolikor je to seveda mogoče. Tako je Terra Gaia gel za pranje perila izdelan na osnovi divjega kostanja.

V Rifuzlu ponujamo predvsem njihove gele in pralne praške za pranje perila, ki jih dobimo v 25 l kanistrih in so strankam na voljo na rinfuzo. Izpraznjene kanistre vračamo v ponovno uporabo, da jih pri Terra Gaia spet napolnijo.

Več …

100 % natrijev perkarbonat

Dodatne informacije

Teža 1 kg

2 mnenji za Ox power, belilo in odstranjevalec madežev

  1. Ana

    Zelo univerzalen izdelek. Priporočam za odstranjevanje madežev z belih oblačil. Jaz ga uporabljam tako, da zmočim umazan del, gor posujem prašek in pustim par ur. Potem pa normalno operem v stroju. Tudi madeži od deodorantov grejo s tem stran.

  2. Polona

    Sem zelo zadovoljna 🙂 oxy je top zadevica, se posebno če uporabljaš pralne vlozke more bit na zalogi.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…