Opis
Omaka ratatuj (ratatouille) je tradicionalna provansalska jed iz sveže sezonske zelenjave (paradižnik, paprika, bučke, melancani, čebula…) začinjene z mediteranskimi dišavnicami. Metka v njo vmeša le kvalitetno domačo zelenjavo in dišavnice z lastnega zeliščnega vrta.
V Rifuzlu je na voljo še nekaj okusih prirpavljenih omak Metkinih domačih dobrot:
Uporaba in shranjevanje
Omaka ratatuj je idealna za na testenine, riž, njoke ali stročnice. Odlična pa je tudi rahlo pogreta na popečenem kruhu.
Pred odprtjem omako shranjuj v omari ali shrambi, po odprtju pa jo prestavi v hladilnik, v katerem jo lahko hraniš še nekaj dni.
Ko bo kozarček prazen, ga pomitega prinesi nazaj v RIfuzl. Vrnili ga bomo Metki, ta pa ga bo ponovno napolnila s svojimi dobrotami.

Domače dobrote Metka
Domače dobrote Metka je mlada družinska kmetija iz Dornberka v Vipavski dolini, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo sadja, zelenjave in zelišč. V svojih proizvodih uporabljajo lastne pridelke ali pa se obrnejo na okoliške kmetije. In tako nastanejo okusne domače marmelade s čisto malo sladkorja ali pa take popolnoma brez. Zelenjavo vložijo na kislo ali pa pripravijo različne shranke v obliki zelenjavnih namazov in omak. Domača zelišča in cvetove pa spremenijo v osvežilne sirupe. Si že poskusil-a njihov rožmarinov ali bezgov sirup? 😛
Domače dobrote Metka prepoznamo po izvirnih kombinacijah, preprostih sestavinah, brez umetnih dodatkov in pretiranih količin soli. Skupno pa jim je to, da vse nastane pod rokami marljive Metke, ki v kozarčke vkuha še veliko mero ljubezni.
Izdelke Domače dobrote Metka dobiš v povratnih kozarčkih, ki jih vrnemo Metki, da jih ponovno napolni. Še posebej vesela je tistih kozarcev, ki do nje prispejo že brez nalepke. 😉
Več …
Svež domač paradižnik, bučke, melancani in paprika (v spremenljivem deležu skupaj 99,5 %), sol, mediteranske začimbe.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.