Košarica
0,00 €

Omaka kaponata Domače dobrote Metka

4,40 

Omaka kaponata iz domačih melancanov in paradižnikov ter dodatkom kaper. Idelna kot polivka za testenine, njoke ali rižote. Na voljo v povratnem kozarčku po 300 g.

8 na zalogi

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Metka nam vložnine dostavi osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000538 Kategorija: Brand:

Opis

Omaka kaponata je tradicionalna siciljanska jed. Za osnovo ima domače melancane in paradižnike, za mediteranski pridih pa so dodane še olive, oljčno olje, kapre, balzamični kis in druge začimbe. Kaponata je super kot že narejena omaka za na testenine, lahko pa si jo privoščiš kot prilogo k jedem z žara ali pa kar na kruhu.

V Rifuzlu je na voljo še nekaj zelenjavnih pripravkov Metkinih domačih dobrot:

Uporaba in shranjevanje

Omaka kaponata je idealna za na testenine, riž ali njoke. Po okusu ji dodaj še ščepec parmezana ali kvasnih kosmičev pa je kosilo pripravljeno.

Pred odprtjem omako shranjuj v omari ali shrambi, po odprtju pa jo prestavi v hladilnik, v katerem jo lahko hraniš še nekaj dni.

Ko bo kozarček prazen, ga pomitega prinesi nazaj v RIfuzl. Vrnili ga bomo Metki, ta pa ga bo ponovno napolnila s svojimi dobrotami.

Zanimivost

Osnovna receptura omake kaponate izvira s Sicilije, kjer ima vsaka vas svojo različico te tradicionalne omake. Pripravljajo jo iz melancanov in zelene, paradižnika, oliv, kaper, inčunov, čilija, korenja… Tudi Domače dobrote Metka imajo svojo različico. Jo boš poskusil-a?

Logotip proizvajalca Domače dobrote Metka

Domače dobrote Metka

Domače dobrote Metka je mlada družinska kmetija iz Dornberka v Vipavski dolini, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo sadja, zelenjave in zelišč. V svojih proizvodih uporabljajo lastne pridelke ali pa se obrnejo na okoliške kmetije. In tako nastanejo okusne domače marmelade s čisto malo sladkorja ali pa take popolnoma brez. Zelenjavo vložijo na kislo ali pa pripravijo različne shranke v obliki zelenjavnih namazov in omak. Domača zelišča in cvetove pa spremenijo v osvežilne sirupe. Si že poskusil-a njihov rožmarinov ali bezgov sirup? 😛

Domače dobrote Metka prepoznamo po izvirnih kombinacijah, preprostih sestavinah, brez umetnih dodatkov in pretiranih količin soli. Skupno pa jim je to, da vse nastane pod rokami marljive Metke, ki v kozarčke vkuha še veliko mero ljubezni.

Izdelke Domače dobrote Metka dobiš v povratnih kozarčkih, ki jih vrnemo Metki, da jih ponovno napolni. Še posebej vesela je tistih kozarcev, ki do nje prispejo že brez nalepke. 😉

Več …

Domači melancani in paradižnik (v spremenljivih deležih skupaj 92%), olive, sončnično olje, oljčno olje, listi zelene, kapre, balzamični kis, sol, začimbe.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Omaka kaponata Domače dobrote Metka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja