🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Neem v prahu 150 g

5,50 

100% ekološki neem v prahu Afrotera, v stekleni embalaži, 150 g.

 • Izdelek kupiš brez embalaže.
 • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
 • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
 • Veganski izdelek.
Šifra: 000266 Kategorija: Brand:

Opis

Čudežni zeleni prah neem, pridobljen iz indijskega drevesa melije je v zadnjih nekaj letih postal ena izmed najbolj raziskovanih in priljubljenih rastlin na svetu, tako v prehranskih in kozmetičnih namenih. Njegova uporaba na telo deluje zdravilno zaradi svojih antioksidativnih, antibakterijskih, antiseptičnih in protivirusnih lastnosti.

Poreklo neema v prahu je Burkina Faso.

Afrotera zagotavlja pravično pridobljene surovine z namenom proizvodnje visokokakovostnih izdelkov za uporabo v kozmetične in zdravilne namene. Njihovi izdelki so veganski in niso testirani na živalih. Pakiran je v stekleno embalažo po 150 g.

Uporaba in shranjevanje

Vsestranska uporaba neema se je uveljavila v svetu ajurvede, saj se ta pojavlja tako v prehrani, kot pri negi telesa. Tukaj je le nekaj predlogov, kako ga lahko uporabljaš ali te preprosto zanima, zakaj je

Neem tako priljubljen:

 • pomaga pri tretiranju aknaste kože ter ugodno vpliva pri ohranjanju zdravega lasišča,
 • uporablja se kot sredstvo za čiščenje in razkuževanje,
 • deluje kot odlična preventiva proti insektom in malariji,
 • ščiti pred kariesom, ohranja zdravo zobovje in ustno floro,
 • deluje kot blažje kontracepcijsko sredstvo (a ne nadomešča kontracepcije!),
 • pomaga pri lajšanju bolečin, črevesnih glistah, vročini,
 • pomaga pri prebavnih in revmatičnih težavah.

Rad-a sam-a ustvarjaš pripravke domače kozmetike in bi želel-a vključiti neem med sestavine? Na tej povezavi najdeš nekaj Afroterinih receptov za razvajanje svojega telesa.

V prehrani lahko neem uporabljaš tako, da 1 čajno žličko prahu vmešaš v toplo vodo, smuti, sok ali jogurt. Kot prehranski dodatek koristno deluje tudi pri prečiščevanju telesa.

Lonček neema shranjuj v suhem in temnem prostoru v zaprti embalaži.

Opozorilo
Neem v prahu je namenjen izboljšanju tvojega počutja, krepitvi imunskega sistema in uravnavanju manjših neravnovesij tako znotraj, kot zunaj telesa. Ne uporabljaj ga kot nadomestek zdravila, ampak kot dodatek k prehrani in kozmetiki.

Priporočamo, da izdelka ne uporabljaš med nosečnostjo, v času dojenja ali ko želiš zanositi zaradi svojega kontracepcijskega učinka.
Če pride do stika z očmi, si roke operi in oči nežno izpiraj nekaj minut, da draženje ublažiš.

Zanimivost

Zeleni prah neem so odkrili v Indiji pred več kot 2000 leti in sicer ga pridelujejo in nabirajo iz dreves indijske melije. Drevesa so zelo košata in v veliki meri podobna olivam, saj so zelo trpežna in zimzelena. Uporabna so od glave do pet-tako od njenih korenin do cvetov in plodov, ki se uporabljajo celo kot zelenjavo. Uporablja se za blaženje pikov insektov, srbenja ter draženja in izsuševanja kože. Grenko olje se dobro obnese tudi pri tovrstni pomoči našim živalskim prijateljem ter pri odstranjevanju škodljivcev na rastlinah.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Neem v prahu 150 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja