🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Napitek iz indijskih oreščkov BioWay 1 l

2,60 

Rastlinski napitek iz indijskih oreščkov BioWay, v stekleni embalaži, 1 l.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000394 Kategorija: Brand:

Opis

Iščeš primerno kremast rastlinski napitek, ki se poleg tega še odlično peni? Potem je napitek iz indijskih oreščkov BioWay kot nalašč zate! Blagi oreščki mu dajejo nevtralen okus, ki bo zasedel mesto v tvojih najljubših receptih vse od peke in kuhe azijskih jedi do priprave presne hrane. Zato le pridi v Rifuzl po svojo steklenico tega edinstvenega, okusnega napitka!

Izdelki BioWay so slovenskega porekla, veganski in pakirani v povratno stekleno shranjevalno embalažo. Tako lahko stekleničko po vsaki uporabi prineseš nazaj v Rifuzl, ta pa se bo vrnila k dobaviteljem, kjer jo bodo ponovno napolnili.

Uporaba in shranjevanje

Napitek iz indijskih oreščkov je odlični nadomestek navadnega mleka, saj je nevtralnega, blago sladkega okusa ter tako primeren za pripravo različnih jedi, bodisi pri peki ali kuhi. Ker se dobro obnese tudi v kremastih jedeh, ga lahko uporabljaš tudi za osnovo pri pripravi juh, omak, smutijev ter domačega veganskega sladoleda!

Tukaj je nekaj predlogov, kako lahko uporabiš rastlinski napitek:

Tanja iz BioWay-a ti na svojem blogu ponuja tudi recept, kako kokosov napitek pripraviš tudi sam-a.

Pred uporabo steklenico pretresi. Izdelek shranjuj v hladnem prostoru, pri temperaturi do +8°C. Po odprtju porabi v nekaj dneh.
Uporaben je najmanj do datuma, označenega na deklaraciji.

Zanimivost

Rastlinski napitek iz indijskih oreščkov je narejen iz celih oreščkov, ki se pred mletjem namakajo za nekaj ur ali čez noč. Slednje se počne zato, da se iz oreščkov izloči fitinska kislina, ki jih sicer ščiti pred škodljivci, a so zato težje prebavljivi. Domače narejeni napitki iz oreščkov prav tako vsebujejo večjo vsebnost prehranskih vlaknin, nenasičenih maščob in beljakovin, zlasti, če jih po mletju ne precejamo. S tem prav tako povečamo absorbcijo vitaminov in mineralov v svoje telo, ki koristno vplivajo na imunski sistem, zdravje srca, oči in kože. Med drugim uživanje indijskih oreščkov in iz njih pripravljenih proizvodov uravnava sladkor v krvi ter preprečuje nastanek določenih bolezni in raka.

Pri pripravi rastlinskih napitkov se pri iztiskanju oziroma precejevanju skozi tekstilne vrečke za izdelavo rastlinskih mlek na koncu ohrani odvečna “pulpa”. Da je ne zavržemo, jo lahko uporabimo pri peki piškotov, sladic ali preprosto dodamo v smuti za beljakovinski “boost” ter dodatek prehranskih vlaknin, ki nas bo nasitil za dalj časa.

Logotip proizvajalca BioWay

BioWay

BIOWAY® je sinonim za kakovost in zdravje. Po tem je bil znan že Tanjin oče, ki ji je to miselnost predal. Priprava veganske hrane je bila njena strast, hobi, saj ko je zbolela ji vse kupljeno ni bilo všeč. Vedno je rada delila vegansko hrano za pokušnjo med ljudi in vedno bolj so jo nagovarjali naj prične izdelovati za trg.

Ko je certificiralala BIOWAY® izdelke, je na Vegan certifikat dodala še hrano, ki ji danes predstavlja neizmerno veselje in zadovoljstvo, ko vidi toliko zadovoljnih brbončic ob okušanju ‘njene’ hrane. Skrb za okolje ji pomeni tudi zero waste pri proizvodnji, torej je skrb za čim manj odpadkov takoj na drugem mestu – za kvaliteto surovin.

Tako je nastal projekt ‘Dobrodelne kroglice’, ki ji je osebno zelo pri srcu, saj se z njimi ognemo ‘odpadku’ pri proizvodnji, podelimo dober produkt ljudem – brezplačno, ter v Rifuzlu zbiramo prostovoljne prispevke za pomoč potrebnim žival’cam.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Napitek iz indijskih oreščkov BioWay 1 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja