Opis
Rdeča nit Fržka je seveda fižol, zato so ti namazi narejeni na osnovi fižola. Zakaj ravno fižol kot osnova? Ker je nevtralnega okusa, mazljiv, poln beljakovin, vlaknin ter zelo hranljiv. Če pa fižolu dodaš različne lokalne kakovostne dodatke, dobiš namaze s sledečimi okusi:
- Čebulni namaz: s čebulo karamelizirano na ekstra deviškem oljčnem olju za umami okus.
- Namaz s suhimi paradižniki: ekstra deviško oljčno olje in izbran suh paradižnik pričarata okus Mediterana.
- Namaz z bučnimi semeni: ne samo s semeni, ampak tudi z bučnim oljem – prava bomba proteinov in zdravih maščob.
- Hrenov namaz: svež in oster, ki te nahrani in malce prebudi. 😉
- Olivni namaz: z oljčnim oljem in olivami, za ljubitelje oliv.
Vsi namazi so narejeni iz kakovostnih, ekoloških in večinoma slovenskih sestavin. Vsebujejo malo maščob in so brez nepotrebnih konzervansov. Le velika mera hranilnih snovi in dobrega okusa!
Uporaba in shranjevanje
Fržkovi namazi se najbolje mažejo na svež kruh, lahko pa vanje pomakaš koščke zelenjave, grisine ali krekerje. Tako so primeri za zajtrk, malico, prigrizek ali večerjo. Zaradi svoje raznobarvnosti odlično izpadejo tudi na kakšni fini pogostitvi.
Namaze hrani v hladilniku, po odprtju jih porabi v 5 dneh (odvisno od okusa, a nekateri zdržijo še par dni več).
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.
Zanimivost
Fržek izdelki so tudi izdelki z zelo nizkim ogljičnim odtisom in kar se da zmanjškarski. Pri Fržku zelo pazijo od kje dobivajo sestavine in če se le da, so te vedno slovenske in čim bližje njihovi proizvodnji. Prav tako pri nakupu sestavin pazijo, da so te čim manj pakirane, v svoji proizvodnji pa uporabljajo naravi prijazne pripomočke za čiščenje in čistila na rinfuzo.
Miha –
Najboljši! Sploh sem navdušen nad čebulnim in bučnim namazom. Zelo priporočam s čebulnim kruhom ali Fržek krekerji. ?