✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Mrežasta vrečka za sadje in zelenjavo

3,99 9,99 

Mrežasta vrečka za sadje in zelenjavo iz organskega bombaža slovenske znamke Dantesmile. Na voljo posamično ali v kompletu po 3 vrečke.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000103 Kategorija: Brand:

Opis

Če želiš zmanjšati odpadke v svojem gospodinjstvu, je eden izmed prvih korakov ta, da začneš uporabljati raznorazne pralne vrečke, ki jih lahko ponovno uporabiš. Tale mrežasta vrečka iz 100 % organskega bombaža je zelo priročna predvsem za nakupovanje sadja in zelenjave na tržnici ali v tvoji najljubši lokalni trgovini.

Je pravokotne dimenzije 25,5 cm x 30,5 cm, a se zaradi mrežaste strukture zelo raztegne in vanjo lahko shraniš kar konkretno količino sadja ali zelenjave. Na vrhu ima vrvico, s katero lahko vrečko praktično zapreš. Kot vse Dantesmile bombažne vrečke, ima tudi ta na všitem listku zapisano težo vrečke, da ti jo prodajalka/prodajalec lahko odšteje od skupne teže nakupa.

Uporaba

Vrečko lahko uporabljaš za nakup sadja in zelenjave, peciva in kruha ali pa jo uporabiš kot shranjevalno vrečko za copate, igrače, oblačila, … V njej lahko opereš občutljivo perilo, zelo lepo pa izpade tudi kot darilna vrečka.

Po uporabi vrečko operi v pralnem stroju na 40 – 60 °C, brez uporabe mehčalca. Lahko jo pereš tudi na višjih temperaturah, a se v tem primeru lahko še malce bolj skrči.

Zanimivost

Večina plastičnih vrečk, ki so nam ponujene na oddelkih s sadjem in zelenjavo, nikoli ne pride v reciklažo. Zato, ker ne končajo v zabojniku za embalažo, ker so preumazane za reciklažo, ker jih odpihne veter, mogoče pa so celo narejene iz plastike, ki se je ne da reciklirati… Te nesrečne vrečke pristanejo na velikem kupu, od tam pa jih lahko veter odnese v reke in morja. Ena sama plastična vrečka potrebuje približno 500 let, da se razgradi. Razgradi pa se tako, da iz nje nastane neskončno veliko drobnih delcev, ki jim rečemo mikroplastika. Ta pronica v podtalnico, vpliva na rast rastlin, pristane lahko celo na našem krožniku.

Vsak korak šteje. Zato reci NE uporabi plastičnih vrečk za enkratno uporabo.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mrežasta vrečka za sadje in zelenjavo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…