🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Menstrualna skodelica Lalicup

30,00 

Slovenska menstrualna skodelica LaliCup s shranjevalno torbico v treh različnih velikostih.

Počisti
  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Brand:

Opis

Že nekaj let na trgu obstajajo okolju, zdravju (in denarnici) bolj prijazne alternative higienskih pripomočkov za uporabo v času menstruacije. Ena izmed njih je menstrualna skodelica, ki je narejena iz mehkega medicinskega silikona in ne povzroča vnetij ali srbečic – še ena prednost, kajne? 😉

Menstrualno skodelico lahko brez skrbi uporabljaš med spanjem, pri športnih aktivnostih in celo plavanjem, saj ti bo omogočila varnost in udobje. Vstavljanje je preprosto – zložiš jo v manjšo obliko in vstaviš v nožnico manj globoko kot običajno vstavimo tampon. Po uporabi jo preprosto in hitro očistiš pod tekočo vodo in jo brezskrbno uporabljaš več let!

LaliCup je slovenski proizvod, ne samo, da je bila ta menstrualna skodelica idejno zasnovana pri nas, tudi proizvedena je v Sloveniji pod visokimi standardi kakovosti.

Na voljo so tri velikosti skodelice Lalicup – S, M in L, tako boš gotovo lahko našla pravo zase. Velikost S je primerna za mlajša dekleta in za tiste s šibko menstruacijo, velikost M je namenjena za tiste z običajnim tokom, velikost L pa je za ženske z močno menstruacijo in tiste, ki so že vaginalno rodile. Še lažje pa se boš za pravo velikost odločila s pomočjo tabele.

Uporaba in shranjevanje

Pred prvo uporabo menstrualno skodelico umiješ z vodo in blagim milom ter jo razkužiš, tako da jo prevreš v večji količini vode. Ta postopek ponoviš po vsakem menstrualnem ciklusu.

S čistimi rokami nato skodelico prepogneš v manjšo obliko in jo vstaviš v nožnico. Obstaja več načinov, kako se prepogne in vstavi menstrualno skodelico in Mateja iz Lalicup-a, ti vse razloži tukaj. Katero metodo boš izbrala, je tvoja odločitev, v kolikor imaš težave z vstavljanjem, lahko skodelico tudi navlažiš z vodo ali pa uporabiš lubrikant na vodni osnovi.

Skodelico izprazniš 2- do 4-krat dnevno, odvisno od tega, kako močno menstruacijo imaš. S čistimi rokami skodelico primeš s kazalcem in palcem ter čvrsto stisneš, da popusti podtlak, ki sicer drži skodelico na mestu. Tako kot pri vstavljanju, skodelico zložiš v manjšo obliko in nežno izvlečeš ter izprazniš v straniščno školjko. Nato jo očistiš z vodo in ponovno uporabiš.

Če na začetku nisi prepričana, kako pogosto moraš izprazniti skodelico ali če te skrbi, da bo spustila, jo lahko uporabljaš skupaj s pralnimi vložki ali menstrualnimi hlačkami.

Poleg menstrualne skodelice Lalicup je priložena še shranjevala torbica iz zračnega materiala, kamor shrani skodelico, po tem ko jo razkužiš.

Zanimivost

Na trgu obstaja že ogromno različnih menstrualnih skodelic, ki se med seboj razlikujejo tudi po obliki in trdoti materiala. Če bi rada izvedela več o različnih menstrualnih skodelicah, ti priporočamo ogled slovenskih videov Tree of Life.

 

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Menstrualna skodelica Lalicup”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja