🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Menstrualna skodelica Lalicup S

30,00 

Menstrualna skodelica LaliCup velikosti M s shranjevalno torbico, različnih barv.

Šifra: 000327 Kategorija: Brand:

Opis

Prav zagotovo si že slišal-a za menstrualne skodelice, ki so predvsem v zadnjih letih postale zelo priljubljena alternativa standardnim pripomočkom in izdelkom za intimno nego. Menstrualne skodelice LaliCup so visokokakovostni higienski pripomoček, izdelan iz gladkega in trpežnega medicinskega silikona, ki deluje hipoalergeno ter je primeren za še najbolj občutljivo sluznico. Zaradi svoje inovativne zasnove imajo večjo kapaciteto, so neprepustne in ti tako omogočajo varnost ter zaščito tudi pri močnejših menstruacijah.

Na vrhu skodelice se nahajajo večje luknjice (ki zaradi podtlaka skodelico držijo na miru), na zunanji strani dna pa mehak in raztegljiv pecelj za enostavno odstranjevanje skodelice.

Velikost LaliCup skodelice S je namenjena osebam s šibkim menstrualnim tokom in močnimi vaginalnimi mišicami, ženskam in dekletom pred prvim spolnim odnosom in ženskam z zelo občutljivim mehurjem.

Če glede izbire velikosti LaliCup skodelice nisi prepričan-a, si lahko pomagaš s to tabelo.

Priložena shranjevalna torbica LaliCup je narejena iz netkanega, zračnega materiala, ki preprečuje vstop praha in nesnage, skodelico shranjuj na varnem in ti omogoča prenašanje in uporabo tudi na poti. V paketu prejmeš tudi navodila z uporabo in dodatne informacije o izdelku.

Izdelek je narejen v Sloveniji, veganski in ni testiran na živalih.

Uporaba

Kot alternativa standardnim vložkom in drugim intimnim izdelkom med obdobjem krvavitve se odlično obnesejo tudi LaliCup menstrualne skodelice. Če si glede njihove uporabe negotova, jih lahko uporabljaš skupaj s pralnimi vložki (povezava do izdelka) ali pralnimi hlačkami (povezava do izdelka).

Menstrualno skodelico pred prvo uporabo “razkuži” v vreli vodi, in sicer tako, da vodo v lončku zavreš, nato temperaturo zmanjšaš in v vodo za 2-5 minut položiš menstrualno skodelico. V primeru trde vode lahko vodi dodaš žlico kisa, saj s tem skodelico zmehčaš in je popolnoma varna za vstavljanje. Priporoča se čiščenje menstrualne skodelice ob vsakem menstrualnem ciklusu. V izogib draženju ter morebitnim alergijam, izdelek prav tako lahko očistiš z intimnim milom, ki ima tvoji koži in sluznici primeren Ph.

Vstavljanje menstrualne skodelice

Menstrualno skodelico se v nožnico lahko vstavlja na različne načine, in sicer z zlaganjem v C-pregibu, pregibu s stiskom navzdol ali pregibom v obliki sedmice, itn. Katero metodo boš izbrala, je pa popolnoma odvisno od tebe. V kolikor imaš težave z vstavljanjem, priporočamo, da skodelico navlažiš z vodo ali pri tem uporabiš lubrikant na vodni osnovi.

S čvrstim prijemom zloženo skodelico vstavi v spodnji del nožnice-najlažje boš to storila med sedenjem ali čepenjem. Pri tem bodi sproščena, skodelico pa namesti nekaj centimetrov globoko pod maternični vrat. Pri vsakem vstavljanju skodelice preveri ali se je skodelica pravilno namestila in razprla. Najbolje, da to preveriš tako, da s prstom rahlo zaokrožiš okrog dna skodelice, da se le ta popolnoma razširi. V kolikor se je skodelica lepo razprla, je možnost puščanja pri straneh toliko manjša. Pri tem je pomembno, da ti je med nošenjem udobno in nisi v bolečinah. Nosiš jo lahko tudi med spanjem in športnimi aktivnostmi.

Menjavanje in odstranjevanje menstrualne skodelice

Pred uporabo tem je sprva pomembno, da ustrezno poskrbiš za higieno rok in samega izdelka. Menstrualno skodelico menjuješ bolj poredko kot tampon (2-3x na dan oziroma po potrebi), a je število menjav odvisno od moči tvojega toka. Brez odstranjevanja jo lahko nosiš od 8 do 12 ur. Pri odstranjevanju bodi sproščena ter s palcem in kazalcem skodelico čvrsto stisni oz. zloži, dokler ne začutiš popuščanja podtlaka, nato jo počasi izvleci ter kri izprazni v straniščno školjko.

Shranjevanje

Skodelico po uporabi temeljito operi in očisti z milnico, intimnimi mili ali čistilnimi robčki. V kolikor skodelico uporabljaš na poti, je skrb za higieno še toliko bolj pomembna.
Po uporabi jo shranjuj na suhem mestu, najbolje kar v prenosljivi torbici, kjer bo počakala na ponovno uporabo.

Opozorilo
V kolikor si na silikon občutljiva ali alergična, ti priporočamo previdnost pri uporabi. Glede vstavljanja in odstranjevanja skodelice se ne boj. Začetek je vedno neroden, a boš ob večkratnem poskušanju našla primeren način vstavljanja skodelice, ki ti bo omogočal brezskrbno in udobno uporabo. Pri tem si vzemi čas in z izdelkom ravnaj previdno.

Zanimivost

Ali si lahko predstavljaš, koliko odpadkov in nepotrebnih smeti naredi vsaka ženska v svojem življenju samo s higienskimi in intimnimi izdelki za enkratno uporabo? Odlična alternativa za tvoje telo in okolje predstavljajo, poleg pralnih vložkov (link do izdelka) in pralnih hlačk (link do izdelka), tudi menstrualne skodelice, s katerimi lahko svojo drastično zmanjšaš svojo količino odpadkov. Menstrualne skodelice so prijaznejše tvojemu telesu kakor standardni vložki. Zakaj? Običajni vložki zaradi svoje kemične sestave kožo dražijo ali povzročajo alergije. Nikakor se ne boj narediti pravega koraka z nakupom in uporabo menstrualne skodelice, ki ti bo služila več let!

Več o LaliCup menstrualnih skodelicah najdeš tukaj.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Menstrualna skodelica Lalicup S”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja