🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Medzobne ščetke Hydrophil 6 kos

3,90 

Medzobne ščetke Hydrophil v kartonasti embalaži, velikost (1) 0.45 mm, 6 kos.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000740 Kategorija: Brand:

Opis

Se uvajaš v življenjski stil z manj odpadki ter iščeš okolju prijazno alternativo plastičnim medzobnim ščetkam? V Rifuzlu ti ponujamo interdentalne ščetke proizvajalca Hydrophil z ročajem iz bambusa ter najlonskimi ščetinami, povezanimi s kovinsko žico. Velikost medzobnih ščetk je 0,45 mm.

Ščetke ne vsebujejo BPA, so veganske in niso testirane na živalih.

Uporaba, shranjevanje in opozorilo

Ščetke ti omogočajo, da očistiš in dosežeš tudi najtežje dostopne kotičke med zobmi. Pri uporabi bodi previden, saj so predeli med zobmi poleg dlesni zelo ranljivi deli telesa.
Uporabljaj jih brez zobne paste, priporočljivo po ščetkanju in pred nitkanjem zob.

Ščetko po uporabi očisti pod tekočo vodo in shranjuj na suhem prostoru. Ena ščetka bo zadostovala za vsakdanjo uporabo od 1-2 tednov.

Ko ščetka ni več uporabna, jo lahko z ustreznimi orodji razstaviš ter njene dele posamezno sortiraš v odpad. Najlonske ščetine in kovinsko žico tako odvržeš v mešani odpad, bambusov del pa se bo razgradil v biološkem odpadu ali kompostu.

Zanimivost

Si lahko predstavljaš, koliko odpadnega materiala po nepotrebnem naredimo ljudje z izdelki za osebno nego, ki so po večini uporabni le enkrat? Med njimi so tudi enkratno uporabne plastične medzobne ščetke, ki so prav tako pakirane v plastično embalažo. Na žalost večina takih izdelkov pristane v morju in drugih vodnih okoljih, ki tako človeku, kakor tudi živalim ogrožajo normalno življenje in življenjski prostor. Kljub temu, da vsi izdelki niso še (povsem) biorazgradljivi in primerni za kompostiranje, se proizvajalci trudijo narediti okolju prijazne izdelke, ki ti bodo olajšali prehod na življenjski stil z manj odpadki.

Leseni izdelki, ki so bolj prijazni okolju (ali označeni kot naravni), lahko vseeno vsebujejo druge nerazgradljive materiale. Posamezne dele lahko sam-a ločiš s kleščami ali drugim ustreznim orodjem ter ustrezno sortiraš v odpad (npr. najlon, tekstil v mešani odpad, les, kokosove ščetine pa v bio odpad).

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Medzobne ščetke Hydrophil 6 kos”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja