🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Marmelada hruška z aronijo Grah 370 ml

5,50 

Ekstra domača marmelada hruška z aronijo 370 ml vrtnarstvo Grah.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000340 Kategorija: Brand:

Opis

Hruškova marmelada z aronijo je sladko kisla gurmanska marmelada za tiste, ki radi poskusimo nekaj drugačnega. Hruškovi osnovi je dodana aronija in nekaj limone. Ker je v marmeladi uporabljen želin, ki želira na osnovi pektina, je marmelada primerna tudi za vegane.

Marmelada pa ni samo zelo okusna, ampak tudi zdrava. Aronija je namreč znana po tem, da krepi slabokrvne in povečuje imunsko sposobnost organizma. Zdravi ožilje, uravnava krvni pritisk, varovalno vpliva na črevesje in še mnogo drugih pozitivnih učinkov bi lahko našteli.

Uporaba in shranjevanje

Marmelado si namaži na kos kruha, dodaj jo riževemu narastku, v palačinke, v jogurt…

Shrani jo v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa hrani v hladilniku.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, da ga bomo vrnili dobavitelju v ponovno uporabo.

Vrtnarstvo Grah

Nina in Aleš Grah sta želela imeti lasten vrt, saj sta hotela vedeti kaj jesta in kako je to zraslo. V začetku je bil vrt majhen, za njune potrebe, luštno je bilo vsake toliko pogledati, kako dobro raste vsa zelenjava in na koncu je je bilo dovolj tudi za sosede.

Porodila se jima je ideja, da mogoče domačo zelenjavo ponudita tudi drugim. Tistim, ki lastnega vrta nimajo. Zanimanja je bilo veliko, ko pa so ljudje dejansko videli in poskusili zelenjavo, ki sta jo pridelala, povpraševanju ni bilo konca.

Zelenjavo pridelujeta na način, kot so to delale naše mame, babice. Upoštevava pravila dobrih sosedov in kolobarjenja, vedno bolj se orientirata tudi na luno, ko sejeta, delata zastirke, pobirava škodljivce, tako da poseganje po škropilih večinoma ni potrebno.

In ker vsa zelenjava raste v tleh, kjer lahko dobi vsa potrebna hranila za uspešno rast, lahko res “zavohaš” tisto domačo zelenjavo, ki je prav taka kot doma, na vrtovih vrtičkarjev.

Tako njun vrt sedaj obsega nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov in vsako leto ga še povečata. Z zelenjavo so vsako leto zadovoljne tako lokalne gostilne, ki prisegajo na lokalno in kakovostno hrano, ki jo ponudijo naprej, kot tudi stranke, saj se vsako leto radi vračajo po še večje količine.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Marmelada hruška z aronijo Grah 370 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja