Opis
Marelična marmelada je izdelana iz domačih vipavskih marelic. Ima prijetno sladko-kislo aromo, saj so marelice pobrane ob njihovi optimalni zrelosti. Sadni delež v marmeladi je več kot 90 %, zato v njej res okusiš sadje in ne samo sladkorja. Marelicam je dodan majhen delež sladkorja (manj kot 10 %), za želiranje pa je uporabljeno sredstvo agar agar, ki je rastlinskega izvora.
Uporaba in shranjevanje
Marmelade niso samo za na kruh. Z njo si lahko obogatiš jogurt, kosmiče, kašo, skuto ali pa kakšno drugo sladico. Preprost in hranljiv zajtrk z marmelado je tako lahko tudi kuhana prosena kaša, na katero po vrhu dodaš žlico marmelade. Seveda pa je marelična marmelada idealna kot polnilo za domače krofe.
Pred odprtjem marmelado shranjuj v omari ali shrambi, po odprtju jo prestavi v hladilnik in po priporočilu porabi v enem tednu (če boš zajemal/a s čisto žlico ti bo lahko zdržala tudi dlje).
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, da ga bomo vrnili dobavitelju v ponovno uporabo.
Zanimivost
Domače dobrote Metka so domači izdelki, ki prihajajo z mlade kmetije iz Vipavske doline. Njihovi marmelade, sokovi, pomake, zelenjavni namazi in kompoti so izdelane iz lokalno pridelanega sadja zelenjave in zelišč. Dobrote so manj sladke ali pa celo brez sladkorja, brez ojačevalcev okusa in sledijo bogastvu pristnih naravnih okusov.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.