🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Liofilizirano mešano sadje v kozarcu 100 g

17,90 

Z liofilizacijo sušeno mešano slovensko sadje Hrustljavčki v stekleni embalaži, 100 g.

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000025 Kategorija: Brand:

Opis

Se sprašuješ, kaj liofiliziranje sploh pomeni? To je poseben postopek sušenja zamrznjenega sadja in zelenjave na nizkih temperaturah. Na tak način se ohranijo vsi njihovi vitamini, minerali, aroma, barva in struktura, zato izgledajo zelo privlačno, poleg tega pa na telo delujejo kot superhrana!

100% sadni delež. Izdelki Hrustljavčki so lokalno pridelani, brez dodanih sladkorjev, alergenov, konzervansov. Pakirano v priročno stekleno embalažo po 100g. Na voljo tudi na rinfuzo (povezava do izdelka Liofilizirano sadje rinfuza), kjer si lahko liofilizirano sadje in zelenjavo mešaš po lastnem okusu.

Uporaba in shranjevanje

Liofilizirano sadje je po teži zelo lahko, dobro prenaša temperaturne spremembe ter se hitro raztaplja. Lahko ga uživaš kot zdrav prigrizek, dodatek k jutranjim kosmičem, jogurtu ali najljubšemu pecivu ter s sadnim prahom prideluješ celo okusne domače sokove, čaje in smutije! Njihova uporaba je vsestranska-odlično ti bo služilo tudi, če želiš prijetno okrasiti svoj smoothie-bowl ali presno torto. Le sprobaj sam-a in nas označi na svojem story-ju ali objavi na Instagramu!

Tukaj imaš dva super recepta, kako si popestriti jutro (ali deliti košček peciva z nekom, ki ga imaš rad-a):

Shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni (saj je steklo eden boljših materialov, ki ohranja aromo in kakovost izdelka!), proč od vlage na sobni temperaturi.

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na deklaraciji izdelka.

Zanimivost

Liofilizirano oziroma sušeno zmrznjeno sadje in zelenjava se prideluje po posebnem, dolgotrajnem postopku, kjer se ohranijo vsi živi encimi, vitamini in minerali. Ob sušenju zmrznjenega sadja, ki se hrani v posebnih vakumskih vrečah in posodah voda izhlapi ter naredi sadje in zelenjavo lahkotno ter nekoliko hrustljavo. Cele sušene plodove lahko uporabljaš kot dekoracijo raznih jedi, zmelješ v prah ter dodaš v svoje najljubše smutije, čaj ali spremeniš še tako navaden jogurt v pravi sadni raj. Ta superhrana te bo zagotovo očarala in v kolikor rad-a packaš s hrano, popestrila tvojo kulinarično izkušnjo!

Logotip proizvajalca Majini Hrustljavčki

Majini Hrustljavčki

Ljudje dandanes postavljajo v ospredje vedno večji pomen zdravega načina prehranjevanja, zdravega življenjskega sloga in prav z liofilizacijo jim to omogočajo. Hkrati pa spodbujajo povezovanje slovenskih pridelovalcev na lokalni ravni. Zaradi kvalitete sadja in postopka lifoliziacije se ohrani raznolikost polnih okusov in zanimivost sadja- hrustljavost. Od tod tudi ideja za njihov logo- MAJINI hrustljavčki. Maja je eno najpogostejših imen v Sloveniji in obenem ime njune najmlajše hčere, ki je aktivno vpletena v družinski projekt.

Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma in sestava živila.

PREDNOSTI LIOFILIZACIJE: ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov in hitro raztapljanje. Liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature, so veliko lažji od sveže zamrznjenih ter primerni za vse starostne skupine in diabetike, športnike …

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Liofilizirano mešano sadje v kozarcu 100 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja