Košarica
0,00 €

Krtačka za čiščenje steklenic

7,50 9,90 

Krtačka za čiščenje steklenic iz naravnih materialov, v dveh velikostih.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. EcoLiving nam izdelke pošlje v kartonasti škatli, z rabljenim kartonastim polnilom. Oboje predamo naprej v uporabo slovenskim podjetjem, ki jim škatle pridejo prav za pošiljanje njihovih paketov.
  • 🇬🇧 Poreklo: Velika Britanija.
  • Veganski izdelek.
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Brand:

Opis

Če poskušaš živeti z manj odpadki, se verjetno srečuješ s težavo kako popolnoma očistiti notranjost steklenic in kozarcev, da bi jih ponovno uporabil/-a. V trgovinah lahko najdeš veliko ponudbo raznih ščetk na dolgih ročajih, a vse so večinoma iz umetnih, plastičnih materialov. V Rifuzlu pa ti ponujamo različne krtačke iz naravnih materialov.

Ta krtačka je na voljo v dveh velikostih:
majhna, za čiščenje 500 ml steklenic oz. steklenic z ozkim vratom do dimenzij 31 x 10 x 4,5 cm,
velika, za čiščenje 1 l steklenic oz. steklenic z ozkim vratom do dimenzij 40 x 12 x 6 cm.

Krtačka je sestavljena iz lesenega držala (FSC certificiran les), kovinske palčke in ščetin rastlinskega izvora (iz agave in juke) ter izdelana v Evropi. Idealna je za čiščenje steklenic z ozkim ali širokim vratom, prav tako za čiščenje bidonov za pitje ali vaz.

Uporaba

Za bolj učinkovito čiščenje steklenic uporabi blag detergent za pomivanje posode ali pa sodo bikarbono, ki ima še dodaten abraziven učinek za kakšne prisušene madeže na steklenici. Po uporabi krtačko obesi na suho mesto, da se bo posušila.

Ko bo krtačka že popolnoma dotrajana, lahko njene ščetine izpuliš s pomočjo klešč in jih odvržeš med biološke odpadke ali na kompost, držalo pa uporabiš za oporo rastlini oz. odvržeš v mešane odpadke, kjer ne bo ogrožalo okolja.

Zanimivost

Veš kaj pomeni FSC certifikat? FSC (Forest Stewardship Council) je mednarodna neprofitna organizacija, ki zagovarja trajnostno gospodarjenje z gozdom. Lastnikom gozdov ter podjetjem, ki upoštevajo načela trajnosti pri izrabi lesa, izdaja certifikate za gozdove in izdelke. Pri tem je pomembno trajnostno, okolju prijazno, ekonomsko sprejemljivo in socialno pravično gospodarjenje. Glavne zahteve za pridobitev FSC certifikata so:
– prepoved nepremišljene spremembe naravnih gozdov v druge namenske oblike rabe,
– prepoved uporabe gensko spremenjenih dreves,
– prepoved uporabe visoko nevarnih pesticidov,
– spoštovanje pravic avtohtonega prebivalstva (domorodcev),
– posebna obravnava in prilagojeno gospodarjenje z gozdovi, ki imajo poseben pomen in potrebujejo zaščito.

Logotip proizvajalca ecoLiving

ecoLiving

ecoLiving je proizvajalec distributor in visokokakovostnih trajnostnih izdelkov. Predani so zero waste ideji in si prizadevajo za ogljično nevtralnost. V ta namen za vsak prodan izdelek posadijo eno drevo. Njihova posebnost so zero waste izdelki brez plastike, ki bi čim manj obremenjevali naravo.

V njihovi ponudbi najdeš vse kar potrebuje neko povprečno gospodinjstvo: od gumijastih rokavic iz pravega kavčuka, do razgradljivih gobic za posodo, raznoraznih krtačk…  V Rifuzlu lahko izbiraš med zero waste izdelki za pomivanje posode, peko in čiščenje.

ecoLiving donira del zaslužka v dober namen – za odstranjevanje plastike iz oceanov, pohvalijo pa se lahko tudi s FSC® certifikatom.

Tudi pri pošiljanju paketov so skrbni, saj vedno uporabijo papirnato polnilo, Rifuzlarke pa ves ta material ponovno uporabimo za pošiljanje svojih paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Krtačka za čiščenje steklenic”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…