🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Komplet pribora iz bambusa v vrečki

12,99 

Komplet pribora iz bambusa za večkratno uporabo v vrečki iz bio bombaža Dantesmile.

Šifra: 000084 Kategorija: Brand:

Opis

Komplet pribora iz bambusa je primeren za vsako torbico, nahrbtnik, kovček, culo… Za potepanja, piknike, rojstne dneve. Za tiste, ki bi se radi izognili priboru za enkratno uporabo, v želji po ohranjanju čistega okolja in zmanjševanju količine odpadkov.

V kompletu pribora najdeš:

  • nož iz 100% bambusa, velikosti 19,5 x 2 cm,
  • vilico iz 100% bambusa, velikosti 20 × 2,6 cm,
  • žlico iz 100% bambusa, velikosti 20 × 4,2 cm in
  • potovalno vrečko iz 100% bio bombaža.

Uporaba

Pred prvo uporabo pribor operi – z gobico in detergentom kot ostalo posodo. Lahko se ga pere tudi v pomivalnem stroju, a zaradi daljše življenjske dobe to odsvetujem. Po vsakem pranju ga je potrebno dobro posušiti.

Pribor 1x mesečno premaži z jedilnim oljem (kokosovim, olivnim, sončničnim itn.)

Shranjevanje

Pribor shranjuj v priloženi vrečki in ga imej vedno pri roki.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: Mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi glavnike Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa ga pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne iz življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Lastnica podjetja Jasmina Avbar pravi tako:

“Danesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.”

Pot zmanjševanja odpadkov je lahko uspešna le, če spremenimo svoje navade in uporabljamo čim manj izdelkov za enkratno uporabo.

Zato pri Dantesmile uporabljajo le ekološki bombaž, za izdelavo folij uporabljajo čebelji vosek lokalnega ekološkega čebelarja, Jasmina nabira smolo iz okoliških gozdov. Izdeluje tudi Kafetkarce, krpice za pomivanje posode iz rabljenih jutinih vreč, ki jih dobi od lokalnih pražarn kave. Za njihove »lesene« izdelke za večkratno uporabo uporabljajo trajnostni moso bambus in ne les. Nasadili so tudi testni nasad buče lufa, ki se super obnesejo namesto plastičnih gobic v kuhinji in kopalnici.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Komplet pribora iz bambusa v vrečki”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja