🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Komplet 3 mrežastih vrečk za sadje in zelenjavo

9,99 

Komplet 3 mrežastih vrečk za sadje in zelenjavo iz bio bombaža Dantesmile.

Šifra: 000102 Kategorija: Brand:

Opis

Nimaš časa, da bi si sam/-a zašila ali nakvačkal/-a vrečko za na tržnico? V Rifuzlu imamo na voljo mrežaste vrečke iz 100% bio bombaža, ki pa jih lahko uporabiš tudi na druge načine (za shranjevanje igrač, pranje občutljivega perila…). Vrečka je pravokotne oblike dimenzij 25,5cm x 30,5cm, a se zaradi mrežaste sestave še zelo raztegne. Na vrhu jo lahko zapreš z vrvico na poteg, da se jabolka ne skotalijo ven. Kot vse Dantesmile vrečke imajo tudi te na všitem listku zapisano težo vrečke, da ti jo lahko prodajalec odšteje od skupne teže.

V Rifuzlu so mrežaste vrečke na voljo posamezno in v kompletu treh.

Uporaba

Vrečko napolni s sezonskim sadjem in zelenjavo. Ves bio bombaž je priporočljivo prati pri nižjih temperaturah že zaradi porabe energije pa tudi za daljšo obstojnost. Priporočljivo je pranje pri 40°C, vendar jih lahko pereš vse do 90°C.

Zanimivost

Veliko plastičnih vrečk, ki so nam ponujene na oddelkih s sadjem in zelenjavo, nikoli ne pride v reciklažo. To pa zato ker ne končajo v zabojniku za embalažo, ker jih odpihne veter, mogoče pa so celo narejene iz plastike, ki se je ne da reciklirati… Te nesrečne vrečke pristanejo na velikem kupu, od tam pa jih veter odnese v reke in morja. Ena sama plastična vrečka potrebuje približno 500 let, da se razgradi. Razgradi pa se tako, da iz nje nastane neskončno veliko drobnih delcev, ki jim rečemo mikroplastika. Ta pronica v podtalnico, vpliva na rast rastlin, pristane lahko celo na našem krožniku.
Vsak korak šteje. Zato reci NE uporabi plastičnih vrečk za enkratno uporabo.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Lastnica podjetja Jasmina Avbar pravi tako:

“Danesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.”

Pot zmanjševanja odpadkov je lahko uspešna le, če spremenimo svoje navade in uporabljamo čim manj izdelkov za enkratno uporabo.

Zato pri Dantesmile uporabljajo le ekološki bombaž, za izdelavo folij uporabljajo čebelji vosek lokalnega ekološkega čebelarja, Jasmina nabira smolo iz okoliških gozdov. Izdeluje tudi Kafetkarce, krpice za pomivanje posode iz rabljenih jutinih vreč, ki jih dobi od lokalnih pražarn kave. Za njihove »lesene« izdelke za večkratno uporabo uporabljajo trajnostni moso bambus in ne les. Nasadili so tudi testni nasad buče lufa, ki se super obnesejo namesto plastičnih gobic v kuhinji in kopalnici.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Komplet 3 mrežastih vrečk za sadje in zelenjavo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja