Opis
V Rifuzlu ti ponujamo dve rastlinski različici “jogurta”. Sojinega in kokosovega. Kokosov jogurt je kremast, osvežilen in sladkast ter vsebuje žive seve Lactobacillus in Bifidobacterium, ki koristno in blagodejno vplivajo na človekov organizem. Zaradi prisotnosti mikroorganizmov ima takšen izdelek mnogo bolj intenziven okus od klasičnih kokosovih jogurtov (lahko tudi malce pika ali ima mehurčke) in tudi na hladnem še naprej počasi fermentira, s čimer se mu spreminja okus in postaja vedno bolj podoben kefirju.
Ta kokosov “jogurt” je res osvežilen in razvaja z bogatim okusom po kokosu. Za dodatno poživitev okusa ima dodanega nekaj malega agavinega sirupa, vendar sladkorje v njem v večini razgradijo prisotni mikroorganizmi.
Uporaba in shranjevanje
Kokosov “jogurt” lahko uživaš samostojno ali pa vanj streseš najljubše kosmiče, granolo, sveže sadje in iz njega pripraviš slasten, barvit smoothie-bowl za zajtrk ali malico. V vročnih poletnih dneh lahko dobro ohlajenega poješ kar namesto sladoleda. Iz njega lahko pripraviš tudi sladice, torte ali pa ga vključiš v slane jedi (npr. domače namaze, juhe, curry-je, …).
Kokosovo kremo vedno shranjuj v hladilniku do 8 °C in po odprtju porabi v par dneh. Prazen kozarček pomij in prinesi nazaj v Rifuzl, da se ponovno uporabi.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.