✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Pekoč kimchi Kis in kvas

6,90 

Pekoč kimchi Kis in kvas lahko ješ samostojno ali kot prilogo k azijskim in drugim jedem. Izdelan je iz fermentirane sezonske zelenjave, je nepasteriziran in poln probiotikov. Na voljo v povratnem kozarcu po 400 g.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Sanja iz Kis in kvas-a nam izdelke pripelje osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 1327 Kategorija: Brand:

Opis

Kimchi je izvorno korejska tradicionalna jed, ki se je v zadnjih letih razširila tudi pri nas. Gre za fermentirano mešanico različne zelenjave, ki s fermentacijskimi kislinami oblikuje značilen okus. Kis in kvas proizvaja kimchi, ki je po recepturi precej podoben originalu. V njem ne sme manjkati kitajsko zelje, daikon redkev in riževa moka. Posebno ostrino pa doda čili, katerega je v pekočem kimchiju veliko. Pekoča različica kimchija je tako RES pekoča. 😉 Za nepekočo različico pokukaj tu.

Kimchi je naravno fermentiran in nepasteriziran, tako da vsebuje celo kopico vitaminov in probiotičnih kultur, ki ugodno vplivajo na prebavo.

Na voljo je po 400 g v steklenem kozarcu za katerega zaračunamo 0,20 € kavcije. To ti z veseljem povrnemo, ko prineseš kozarec nazaj.

Uporaba in shranjevanje

Kimchi se prileže na obloženih kruhkih, v sendvičih in hamburgerju. Lahko ga dodaš rižotam, juham ali pa samo kot prilogo. Nives predlaga s kimchijem obloženo pico – preverjeno zelo okusno.

V kozarčku kimchija so probiotične kulture še vedno žive, zato se lahko pokrovček kozarca napihne ali pa ven priteče kakšna kaplja kisle tekočine. S tem ni nič narobe in pomeni samo to, da fermentacija še vedno poteka.

Kimchi shranjuj v hladilniku in po odprtju porabi v nekaj tednih.

Zanimivost

V hladilniku ima kimchi lahko močan vonj, ki se naleze tudi na druga živila. Do neke mere pomaga, da ga postavimo v dve plastični posodi, eno v drugi, a na neki točki tudi to ne – ker je kimchi živ organizem. Korejci imajo v ta namen prav posebne hladilnike, namenjene samo kimchiju.

Logotip proizvajalca Kis in Kvas

Kis in Kvas

Za imenom Kis in kvas stojita Goran in Sanja, ki z dušo in srcem kisata vse kar jima pride pod prste. Ukvarjata se namreč s fermentacijo, najpogosteje zelenjave. S postopki, ki so stari že tisočletja, v moderno kuhinjo prinašata bogate okuse in koristnost fermentiranih živil, saj postane s fermentacijo hrana lažje prebavljiva. Živi mikroorganizmi v njej pa pozitivno vplivajo na črevesno floro in prebavo. Danes je Kis in kvas najbolj prepoznavno slovensko podjetje, ki se ukvarja s fermentacijo. 

V njuni zbirki fermentiranih živil boš našel-a tempeh, miso, natto, kimchi in umami omake. Slednja dva sta v različnih izvedbah na voljo tudi v Rifuzlu. Kimchi celo v povratnem kozarčku.

Več …

Sestavine: kitajsko zelje* (kmetija Novak), daikon redkev, mlada čebula, čili, riževa moka, česen, sušen paradižnik, gobe, morske alge, ingver, Piranska nerafinirana nejodirana sol (2%). Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, soje, arašidov, sezama in gorčičnega semena.

* Ker zelje poleti pri nas ne raste, ga med junijem in septembrom zamenjamo s kumarami. Tako nastane poletni kimchi!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pekoč kimchi Kis in kvas”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…