Košarica
0,00 €

Nepekoč kimchi Kis in kvas

6,90 

Nepekoč kimchi Kis in kvas lahko ješ samostojno ali kot prilogo k azijskim jedem. Izdelan je iz fermentirane sezonske zelenjave, je nepasteriziran in poln probiotikov. Na voljo v povratnem kozarcu po 400 g.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Sanja iz Kis in kvas-a nam izdelke dostavi osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1326 Kategorija: Brand:

Opis

Kimchi je naravno kisana mešanica različne zelenjave. Originalno izvira iz Koreje, kjer je uporaba kimchija res široko razširjena, saj ga jedo z rižem, v juhah, palačinkah in tudi kar tako – kot prilogo. Pri Kis in kvas-u se bolj ali manj držijo izvorne recepture, tako v kimchiju najdeš vse od hrušk, šitaki gob, sončničnih semen, do glavne sestavine – kitajskega zelja. V nepekoči različici le ni dodanega tradicionalno prisotnega čilija. Vse skupaj je skrbno fermentirano, da se razvijejo omamne arome in kisel okus. Ker je nepasteriziran, je poln živih probiotičnih kultur, pa tudi vitaminov A, B in C. Tako pomaga ohranjati zdravo črevesno floro in krepi imunost.

Nepekoč kimchi Kis in kvas je na voljo v 400 g steklenem kozarcu za katerega ti zaračunamo 0,20 € kavcije. To ti z veseljem povrnemo, ko prineseš kozarec nazaj.

Uporaba in shranjevanje

Kimchi se odlično prileže kot priloga, ki doda kislost in hrustljavost. Tako si ga lahko dodaš v sendvič, med narezek, v juhe in solate, celo v hamburger. Naša Nives pa je navdušena nad pico obloženo s kimchijem (če dodaš še malo hoisin omake, bo še boljša). 😉 Lahko pa ga ješ tudi samostojno.

Ker je kimchi nepasteriziran, je v kozarcu še vedno polno živih kultur in fermentacija v njem še vedno poteka, zato je zelo verjetno, da se bo pokrovček napihnil, morda bo ven pritekla celo kakšna kapljica kisle tekočine. Nič hudega, to je samo znak probiotičnih kultur in živosti izdelka.

Kimchi shranjuj v hladilniku in po odprtju porabi v nekaj tednih.

Zanimivost

V hladilniku ima kimchi lahko močan vonj, ki se naleze tudi na druga živila. Do neke mere pomaga, da ga postavimo v dve plastični posodi, eno v drugi, a na neki točki tudi to ne – ker je kimchi živ organizem. Korejci imajo v ta namen prav posebne hladilnike, namenjene samo kimchiju.

Logotip proizvajalca Kis in Kvas

Kis in Kvas

Za imenom Kis in kvas stojita Goran in Sanja, ki z dušo in srcem kisata vse kar jima pride pod prste. Ukvarjata se namreč s fermentacijo, najpogosteje zelenjave. S postopki, ki so stari že tisočletja, v moderno kuhinjo prinašata bogate okuse in koristnost fermentiranih živil, saj postane s fermentacijo hrana lažje prebavljiva. Živi mikroorganizmi v njej pa pozitivno vplivajo na črevesno floro in prebavo. Danes je Kis in kvas najbolj prepoznavno slovensko podjetje, ki se ukvarja s fermentacijo. 

V njuni zbirki fermentiranih živil boš našel-a tempeh, miso, natto, kimchi in umami omake. Slednja dva sta v različnih izvedbah na voljo tudi v Rifuzlu. Kimchi celo v povratnem kozarčku.

Več …

Sestavine: kitajsko zelje (kmetija Novak), daikon redkev, korenje, hruške, datlji, gobe šitake, sončnična semena, datlji, česen, čebula, ingver, Piranska nerafinirana nejodirana sol (2%).
Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, soje in gorčičnega semena.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nepekoč kimchi Kis in kvas”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…