🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode

3,59 

Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode reciklirana iz rabljenih jutinih vreč.

Šifra: 000469 Kategorija: Brand:

Opis

Če iščeš okolju prijazno in biorazgradljivo gobico za pomivanje posode, je kafetkarca ena od alternativ. Narejena je iz rabljenih velikih jutinih vreč, v katerih pražarne dobijo kavo. Vreče najprej razparajo, premerijo in razrežejo na ustrezno velikost, ter po dve skupaj obšijejo s sukancem. Kafetkarca odlično služi svojemu namenu, a se detergent na njej ne peni tako kot na preostalih gobicah z veliko porami.

Uporaba in shranjevanje

Na kafetkarco nanesi detergent za ročno pomivanje posode in z njo pomij posodo. Super se obnese tudi za čiščenje zelenjave. Po vsaki uporabi jo dobro operi, ter obesi tako, da se bo temeljito posušila. Tako ji boš podaljšal/-a življenjsko dobo in preprečil/-a nastanek neprijetnih vonjav. Lahko jo tudi prekuhaš ali pa celo opereš v pralnem stroju, da jo osvobodiš neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo po določenem času uporabe.

Njena življenjska doba je več mesecev. Ko se ti zdi, da bi si lahko omislil/-a novo, staro razreži na manjše koščke in odloži med bio odpadke ali pa kar na domač kompost.

Zanimivost

Si vedel/-a, da so splošno razširjene gobice za pomivanje posode iz mešanice različnih materialov (za pomivanje različnih površin), in zato ne sodijo med plastične odpadke/embalažo, temveč med mešane odpadke. To pomeni, da pristanejo nekje na kupu in se jih ne da reciklirati. Samo pomisli koliko gobic za pomivanje si že zavrgel/-a v svojem življenju. Čas je, da to spremeniš.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Lastnica podjetja Jasmina Avbar pravi tako:

“Danesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.”

Pot zmanjševanja odpadkov je lahko uspešna le, če spremenimo svoje navade in uporabljamo čim manj izdelkov za enkratno uporabo.

Zato pri Dantesmile uporabljajo le ekološki bombaž, za izdelavo folij uporabljajo čebelji vosek lokalnega ekološkega čebelarja, Jasmina nabira smolo iz okoliških gozdov. Izdeluje tudi Kafetkarce, krpice za pomivanje posode iz rabljenih jutinih vreč, ki jih dobi od lokalnih pražarn kave. Za njihove »lesene« izdelke za večkratno uporabo uporabljajo trajnostni moso bambus in ne les. Nasadili so tudi testni nasad buče lufa, ki se super obnesejo namesto plastičnih gobic v kuhinji in kopalnici.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja