🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode

3,59 

Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode reciklirana iz rabljenih jutinih vreč.

Šifra: 000469 Kategorija: Brand:

Opis

Če iščeš okolju prijazno in biorazgradljivo gobico za pomivanje posode, je kafetkarca ena od alternativ. Narejena je iz rabljenih velikih jutinih vreč, v katerih pražarne dobijo kavo. Vreče najprej razparajo, premerijo in razrežejo na ustrezno velikost, ter po dve skupaj obšijejo s sukancem. Kafetkarca odlično služi svojemu namenu, a se detergent na njej ne peni tako kot na preostalih gobicah z veliko porami.

Uporaba in shranjevanje

Na kafetkarco nanesi detergent za ročno pomivanje posode in z njo pomij posodo. Super se obnese tudi za čiščenje zelenjave. Po vsaki uporabi jo dobro operi, ter obesi tako, da se bo temeljito posušila. Tako ji boš podaljšal/-a življenjsko dobo in preprečil/-a nastanek neprijetnih vonjav. Lahko jo tudi prekuhaš ali pa celo opereš v pralnem stroju, da jo osvobodiš neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo po določenem času uporabe.

Njena življenjska doba je več mesecev. Ko se ti zdi, da bi si lahko omislil/-a novo, staro razreži na manjše koščke in odloži med bio odpadke ali pa kar na domač kompost.

Zanimivost

Si vedel/-a, da so splošno razširjene gobice za pomivanje posode iz mešanice različnih materialov (za pomivanje različnih površin), in zato ne sodijo med plastične odpadke/embalažo, temveč med mešane odpadke. To pomeni, da pristanejo nekje na kupu in se jih ne da reciklirati. Samo pomisli koliko gobic za pomivanje si že zavrgel/-a v svojem življenju. Čas je, da to spremeniš.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja