✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode

(1 mnenje stranke)

3,59 

Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode reciklirana iz rabljenih jutinih vreč.

7 na zalogi

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Jasmina iz Dantesmile nam svoje izdelke dostavlja po pošti v rabljenih kartonskih škatlah, za zavijanje uporablja odpaden papir. Škatle in papir ob priliki vrnemo, ponovno uporabimo ali podarimo drugim dobaviteljem.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000469 Kategorija: Brand:

Opis

Če iščeš okolju prijazno in biorazgradljivo gobico za pomivanje posode, je kafetkarca ena od alternativ. Narejena je iz rabljenih velikih jutinih vreč, v katerih pražarne dobijo kavo. Vreče najprej razparajo, premerijo in razrežejo na ustrezno velikost, ter po dve skupaj obšijejo s sukancem. Kafetkarca odlično služi svojemu namenu, a se detergent na njej ne peni tako kot na preostalih gobicah z veliko porami.

Uporaba in shranjevanje

Na kafetkarco nanesi detergent za ročno pomivanje posode in z njo pomij posodo. Super se obnese tudi za čiščenje zelenjave. Po vsaki uporabi jo dobro operi, ter obesi tako, da se bo temeljito posušila. Tako ji boš podaljšal/-a življenjsko dobo in preprečil/-a nastanek neprijetnih vonjav. Lahko jo tudi prekuhaš ali pa celo opereš v pralnem stroju, da jo osvobodiš neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo po določenem času uporabe.

Njena življenjska doba je več mesecev. Ko se ti zdi, da bi si lahko omislil/-a novo, staro razreži na manjše koščke in odloži med bio odpadke ali pa kar na domač kompost.

Zanimivost

Si vedel/-a, da so splošno razširjene gobice za pomivanje posode iz mešanice različnih materialov (za pomivanje različnih površin), in zato ne sodijo med plastične odpadke/embalažo, temveč med mešane odpadke. To pomeni, da pristanejo nekje na kupu in se jih ne da reciklirati. Samo pomisli koliko gobic za pomivanje si že zavrgel/-a v svojem življenju. Čas je, da to spremeniš.

Stestirali smo jo tudi v temle videu.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

1 mnenje za Kafetkarca – biorazgradljiva gobica za pomivanje posode

  1. Ana

    Nekaj časa traja, da se navadiš na drugačno obliko, potem pa je super! Zdrži več mesecev. 🙂 Ena majhna pomanjkljivost je, da se detergent malo manj peni, ker je gobica ploščata.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…