✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Jušne kroglice

6,90  / kg

Domače pšenične jušne kroglice iz pekarne Baškovč, na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Kroglice nam dobavitelj dostavi v vedrih, ki mu jih vrnemo ob naslednji dostavi.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000900 Kategorija: Brand:

Opis

Jušne kroglice so eno od tistih staromodnih živil, ki marsikomu obudijo nostalgične spomine na otroštvo. Težava je v tem, da jih povsod pakirajo v plastične vrečke. V Rifuzlu jih odslej dobiš na rinfuzo. V pekarni Baškovč jih izdelujejo iz pšenične moke in svežih jajc. So hrustljave in okusne, ravno prav slane in z aromo po ocvrtem. Kroglice so različnih oblik in velikosti, še posebej pa gredo v slast otrokom.

Priprava in shranjevanje

Jušne kroglice se odlično podajo h govejim, bučnim in zelenjavnim juham. Ker jih ni potrebno kuhati, jih dodamo ko je juha že na krožniku. Vsi pa vemo, da se ljudje delimo na dve kategoriji: tiste, ki imajo radi hrustljave jušne kroglice in tiste, ki obožujejo mehke kroglice popolnoma prepojene z juho. Kateri so ti ljubše?

Kroglice shranjuj v tesno zaprti posodi, najbolje kar v kozarcu na navoj ali patent. Tako bodo ostale hrustljave dlje časa.

Zanimivost

Pekarna Baškovč iz okolice Vrhnike že desetletja izdeluje tradicionalne slovenske dobrote. Jušne testenine, palačinke za v juho, jušne kroglice, mlince, čajno pecivo… Vse to izdelujejo na osnovi starih receptur, iz lokalnih sestavin ter brez umetnih dodatkov.

Logotip proizvajalca Pekarna Baškovč

Pekarna Baškovč

Družina Baškovč pod hribom Planina v okolici Vrhnike v svoji pekarni že vse od leta 1978 pripravlja pekovske dobrote po starih recepturah. V izdelkih uporabljajo le najboljše lokalne sestavine, ki so čim manj predelane in brez umetnih dodatkov. Njihovi pekovski mojstri veliko dela opravijo ročno, zato so izdelki res taki, kot da bi jih pripravili doma. Del njihove ponudbe je usmerjen v slovensko tradicionalno jed – govejo juho. Vanjo seveda sodijo jušne kroglice, narezane palačinke, rezanci… Poleg jušnih testenin pa v Pekarni Baškovč izdelujejo tudi klasične testenine, mlince in pecivo. Domače in kvalitetno. 🙂 Že vrsto let  kvaliteto potrjujejo prestižna zlata priznanja, ki so jih prejeli z Gospodarske zbornice Slovenije.

Pekarna baškovč Rifuzl zalaga z jušnimi kroglicami, ki jih dobivamo v povratnih plastičnih vedrih. Ta ob vsaki dostavi vrnemo, da jih v Pekarni Baškovč ponovno napolnijo.

Več …

Pšenična moka, rafinirana palmina mast, koruzna moka, sveža jajca, pripravek v prahu (mlečne beljakovine, palmino olje, laktoza), kvas, jodirana sol, voda.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jušne kroglice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja