🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Jeklena slamica Dantesmile – ravna

2,99 

Ravna jeklena slamica za večkratno uporabo Dantesmile.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Slamice od Dantesmile dobimo po poši v kartonastih škatlah, ki jih občasno vračamo ali podarimo drugim dobaviteljem za ponovno uporabo.
Šifra: 000080 Kategorija: Brand:

Opis

Plastične slamice so eden izmed najbolj pogostih enkratno uporabnih odpadkov, ki nam omogočajo uživanje pijač in smoothiejev na poti ali kar doma. So pa tudi najpogosteje najden odpadek v naših oceanih, česar posledice najbolj čutijo živali in njihov življenjski prostor.

Jeklene slamice Dantesmile so narejene iz nerjavečega jekla tipa 304, ki je primeren za uporabo s hrano in pijačo, lahke za shranjevanje in prenašanje ter čiščenje po uporabi, zato služijo kot odlično nadomestilo tradicionalnih plastičnih slamic, saj z njihovo večkratno uporabo zmanjšamo količino smeti, ki bi jo sicer pri vsaki pijači naredili z uporabo slamic iz plastike. So različnih barv in dveh tipov (ukrivljene ali ravne), ponujamo jih pa v kompletu po 4 slamice, skupaj s ščetko za čiščenje ali kot posamezen kos.

Zakaj pa so jeklene slamice tako super? Ker jih lahko ponovno uporabiš in s tem zmanjšaš količino plastičnih slamic, ki končajo v smeteh. Preprosto jo imej v torbici in reci NE plastičnim slamicam v lokalih. Poleg tega pa tudi lepo izgledajo v kozarcu s koktejlom.

Le kratko opozorilo: slamica je iz trdega jekla, zato le previdno, da ne ugrizneš preveč pogumno!

Uporaba in shranjevanje

Slamice so lahke, primerne za na pot in shranjevanje v torbici ali nahrbtniku. Pred prvo uporabo slamico operi – ročno ali v pomivalnem stroju. Pri sušenju jo postavi pokončno nad suho površino, da odvečna voda steče skoznjo, da preprečiš nastanek plesni. Slamice nikoli ne postavi v mikrovalovno pečico!

Zanimivost

Plastične slamice so poleg plastičnega pribora in nakupovalnih vrečk ene izmed najbolj pogostih enkratno uporabnih in lahko dostopnih izdelkov za uživanje hrane in pijače zunaj, na poti ali na domačih zabavah, ker jih ni potrebno pomivati in se jih po uporabi zavrže. Če bi po vsaki uporabi sešteli, kolikokrat smo naročili pijačo in ob tem prejeli slamico, bi iz večkratno ponovljenih besed »ah, saj je samo enkrat« imeli vpogled v dejansko količino proizvedenih smeti s takim ravnanjem.

Plastične slamice niso primerne za reciklažo, niso biorazgradljive, ampak se med razkrajanjem v okolju iz njih luščijo delci mikroplastike, ki zaradi svoje majhne velikosti za razliko od večjih kosov plastike lažje preidejo v jedilnike živali in tako ogrožajo njihovo (ter posledično tudi naše) zdravje.

Največji negativni vpliv tako čutijo morske živali in njihovo življenjsko okolje, saj se plastične slamice in ostali izdelki za enkratno uporabo najpogosteje znajdejo v oceanih in morskih obalah ter tovrstne odpadke smartajo za hrano.

Kot alternativa so se globalno uveljavile kovinske (jeklene) slamice, pa tudi slamice iz trstike in bambusa ter drugih okolju prijaznih materialov, ki jih lahko nosimo s seboj in uporabljamo, dokler nam ne služijo več, prav tako pa so enostavne za uporabo in čiščenje ter lepega, alternativnega izgleda.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Lastnica podjetja Jasmina Avbar pravi tako:

“Danesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.”

Pot zmanjševanja odpadkov je lahko uspešna le, če spremenimo svoje navade in uporabljamo čim manj izdelkov za enkratno uporabo.

Zato pri Dantesmile uporabljajo le ekološki bombaž, za izdelavo folij uporabljajo čebelji vosek lokalnega ekološkega čebelarja, Jasmina nabira smolo iz okoliških gozdov. Izdeluje tudi Kafetkarce, krpice za pomivanje posode iz rabljenih jutinih vreč, ki jih dobi od lokalnih pražarn kave. Za njihove »lesene« izdelke za večkratno uporabo uporabljajo trajnostni moso bambus in ne les. Nasadili so tudi testni nasad buče lufa, ki se super obnesejo namesto plastičnih gobic v kuhinji in kopalnici.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jeklena slamica Dantesmile – ravna”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…