Košarica
0,00 € / kg

Hruške – pituralke (2 kg)

3,80  / kg

Hruške pituralke so res prava poslastica! Naj te kar na začetku opozorimo, da te hruške niso primerne za surovo uživanje, temveč vse svoje adute pokažejo, ko jih pokuhamo. Če potrebuješ idejo, kako jih pripraviti, je Matej z nami delil preprost in slasten recept svoje none. Takole se glasi:

»V lonec damo pituralke in zalijemo z mrzlo vodo. Ko zavre, kuhamo na zmernem ognju 15 – 20 minut. Z vilico preizkusimo, če so kuhane, nato jih damo na cedilo.

V ponev damo žlico masla in ga pocvremo, da zadiši. Pituralke v maslu povaljamo, jih damo v skledo in posujemo s kristalnim sladkorjem.

Pituralke ponudimo, kot sladico. Hruške pituralke morajo biti kuhane, ker surove niso dobre!«

P.S.: vemo, da bi finofejst prav prišla fotografija pituralk pa je takole na hitro (še) nismo posneli. Jo pa stric Google hitro najde

Ta izdelek lahko kupiš le preko Rifuzlove naročilnice ali v trgovini.

  • Kupiš z lastno embalažo ali pa jo priskrbimo mi. Najbolj priporočamo .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 1413 Kategorija: Brand:

Logotip proizvajalca Kmetija Drnovšček

Kmetija Drnovšček

Kmetija Drnovšček, se nahaja na višje ležečem delu Goriških Brd v vasi Vedrijan, kjer se ob lepem vremenu pogled razprostira vse do morja na jugu in alpskega sveta na severu. Njihovi nasadi pa niso omejeni samo na Brda, temveč se pod težo sadja šibijo tudi v Kromberku na Goriškem.

Ugodna klima, rodovitna tla in pridne roke že več generacijam omogočajo pridelavo različnih vrst sadja: vse od znanih briških češenj do sliv, hrušk, breskev, marelic, kivija, kakija in seveda grozdja. Vse sadje na kmetiji Drnovšček ima certifikat izbrana kakovost Slovenija, kar pomeni, da je obdelava bolj prijazna naravi, da sadje obirajo na višku zrelosti in da ga kar najhitreje pripeljejo do kupcev. Takšno sadje je najbolj zdravo, okusno in sočno.

Vodilo kmetije Drnovšček je upoštevanje naravnih danosti okolja v katerem živjo, izročil njihovih prednikov, istočasno pa uvajajo moderne procese, ki jim lajšajo pridelavo.

Kmetija Drnovšček z veseljem sprejme nazaj vse gajbice v katerem prodajamo sadje ter jih ponovno uporabi.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hruške – pituralke (2 kg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja