Košarica
0,00 €

Hojev med Čebelarstvo Jevšovar

11,00 18,00 

Domač hojev med Čebelarstva Jevšovar, v steklenem kozarcu 480 g ali 950 g. Hojev oz. jelkin med je gost med bogatega okusa.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Urh nam izdelke pripelje osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Brand:

Opis

Hojev oziroma jelkin med je gost med temnejše rjavozelene barve. Njegova aroma spominja na karamelo, smolo ali smrekove vršičke. Je zelo bogat z rudninskimi snovmi in terpeni, ki mehčajo sluz pri boleznih dihal, zato je super podpora pri izkašljevanju in prehladu.

Hojev med kristalizira počasneje, a tudi če pride do tega, le brez skrbi – kristalizacija je samo sprememba iz tekočega v trdno agregatno stanje. Kristaliziran med ni pokvarjen, temveč je to le dokaz kakovosti medu. Do kristalizacije pride v vseh vrstah medu, a je ta odvisna od temperature ter vrst in razmerja sladkorjev v njih. Zato v nekaterih vrstah medu poteka hitreje, v drugih počasneje.

Uporaba in shranjevanje

Hojev med je zelo aromatičen in zato priljubljen kot namaz na kruhu. Še posebej na črnem ali ajdovem kruhu z orehi! Lahko ga uporabiš kot sladilo v čaju, v raznih kuhanih kašah, kosmičih, smutijih ali pecivih, kot dodatek k skuti ali pa ga preprosto pojej eno žličko kar samega za krepitev imunskega sistema.

Shranjuj ga na sobni temperaturi. Če bo ta nižja od 20 °C pa obstaja verjetnost, da bo med sčasoma kristaliziral. V kolikor se to zgodi, ga lahko uporabljaš kar takega, saj z njim ni nič narobe. Če pa ga želiš ponovno utekočiniti, ga segrej v vodni kopeli, a samo do 40 °C, saj pri višji temperaturi med izgubi svoje naravne lastnosti in učinkovine. Najpogostejša napaka, ki jo delamo je ta, da damo med v vroč čaj, zato najprej počakaj, da se ohladi in šele nato dodaj med.

Ko boš izpraznil-a kozarček medu, ga očisti in prinesi nazaj v Rifuzl, saj ga bomo vrnili dobavitelju v ponovno uporabo.

Zanimivost

Ali si vedel-a, da hojev med ne nastane s predelavo cvetnega nektarja? Iglavci namreč ne cvetijo na enak način kot listavci. Zato čebele pod iglavci nabirajo mano, ki ji rečemo tudi medena rosa. Mana je naraven sladek sok, ki ga izločajo drevesne uši in kaparji. Je ostanek drevesnih sokov s katerimi se hranijo drevesne žuželke. Čebele mano naberejo, jo v panju obdelajo in zgostijo ter shranijo v celice satja. Tako nastane hojev med.

Logotip proizvajalca Čebelarstvo Jevšovar

Čebelarstvo Jevšovar

Čebelarstvo Jevšovar je družinsko čebelarstvo. Nahajajo se na Dolenjskem, med Litijo in Mirno, v vasi Tihaboj. Ljubezen do dela s čebelami gojita predvsem sin Urh in oče Drago, ki opravita večino dela s čebelami. Pri ostalih delih, na primer točenju medu, pa je dobrodošla pomoč ostalih družinskih članov.

Trenutno čebelarijo s približno 150 čebeljimi družinami. Ker želijo svojim strankam ponuditi čim več različnih vrst medu, čebele s pomočjo dveh prevoznih enot vozijo na različne paše po Sloveniji. Na voljo imajo več vrst slovenskega medu, ponudba pa varira glede na sezono.

Njihovi pridelki so namenjeni vsem, ki se radi sladkajo na zdrav način. Trudijo se, da so pridelki, ki jih ponudijo strankam kakovostni, kar zagotavljajo tudi s tem, da medu ne segrevajo in ga pridobivajo izključno iz deviškega satja, katerega preko zime odstranijo iz panjev.

V Rifuzlovi ponudbi tako najdeš različne vrste medu v kozarcih, ki jih Urh z veseljem vzame nazaj. Si vedel-a, da je poleg medu v kozarcih na voljo tudi med na rinfuzo?

Več …

100 % točen hojev med.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hojev med Čebelarstvo Jevšovar”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…