✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Gobji namaz Fržek

7,00 

Gobji namaz Fržek je narejen v sodelovanju z Gobnjakom, skupaj so v namaz združili slovenski fižol in gobe. Na voljo je v 100 g v povratnem lončku.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Fržek nam izdelke dostavi osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000909 Kategorija: Brand:

Opis

Verjetno že poznaš Fržkove mojstrovine, katerih rdeča nit je fižol. Tokrat pa so skupaj stopili Fržkova Tina in Gobnjak s svojimi svežimi gobami iz urbanega gobnjaka v Ljubljani. Nastal je zelo okusen veganski namaz, ki vsebuje kar 70 % gob, gojenih v Sloveniji. V namazu se glede na “bero” v gobnjaku vsakič znajde druga kombinacija gob, zagotovo pa vsaj ena izmed teh vrst: bukov ostrigar, kraljevi ostrigar, šitake, resasti bradovec, enoki, shimeji ali topolovke. Gobe so v namazu v družbi fižola, oljčnega olja in začimb. Zakaj pa je dodan ravno fižol? Ker je nevtralnega okusa, mazljiv, poln beljakovin, vlaknin ter zelo hranljiv. Pa še slovenski, saj veš – nizek ogljični odtis, pa to. 😉

Uporaba in shranjevanje

Fržkovi namazi se najbolje mažejo na svež ali popečen kruh, lahko pa vanje pomakaš koščke zelenjave ali krekerje. Tale gobji namaz je super tudi v kombinaciji z veganskim maslom.

Ker je namaz brez konzervansov, ga shranjuj v hladilniku. Po odprtju pa ga porabi v največ 3 dneh.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Fržek izdelki so tudi izdelki z zelo nizkim ogljičnim odtisom in kar se da zmanjškarski. Pri Fržku zelo pazijo od kje dobivajo sestavine in če se le da, so te vedno slovenske in čim bližje njihovi proizvodnji. Prav tako pri nakupu sestavin pazijo, da so te čim manj pakirane, v svoji proizvodnji pa uporabljajo naravi prijazne pripomočke za čiščenje in čistila na rinfuzo.

Logotip proizvajalca Fržek

Fržek

Fržek je blagovna znamka slovenskih, organskih, veganskih, predvsem pa etičnih prehrambnih izdelkov. Načela po katerih deluje so: naravno, od blizu in zdravo, saj ve, da dober izdelek naredijo edino dobre sestavine.

Osnova njihovega delovanja je preprostost. Vsi recepti so zelo enostavni, tudi začimb ne dodajajo, da lahko osnovni okusi namazov pridejo bolj do izraza.

Fržkovi izdelki so namenjeni vsem! Še posebej pa jih imajo radi ljudje, katerim je pomembna dobrobit celotnega sveta, skrbijo za okolje in kupujejo lokalne, ekološke in zero-waste izdelke.

Več …

Fižol, gobe (bukov ostrigar, kraljevi ostrigar, šitake, resasti bradovec, enoki, shimeji, topolovke), oljčno olje, čebula, česen, voda, sol.

Vsebnost gob se pri vsakem namazu lahko razlikuje glede na to, katere gobe so na voljo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gobji namaz Fržek”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…