Opis
Verjetno že poznaš Fržkove mojstrovine, katerih rdeča nit je fižol. Tokrat pa so skupaj stopili Fržkova Tina in Gobnjak s svojimi svežimi gobami iz urbanega gobnjaka v Ljubljani. Nastal je zelo okusen veganski namaz, ki vsebuje kar 70 % gob, gojenih v Sloveniji. V namazu se glede na “bero” v gobnjaku vsakič znajde druga kombinacija gob, zagotovo pa vsaj ena izmed teh vrst: bukov ostrigar, kraljevi ostrigar, šitake, resasti bradovec, enoki, shimeji ali topolovke. Gobe so v namazu v družbi fižola, oljčnega olja in začimb. Zakaj pa je dodan ravno fižol? Ker je nevtralnega okusa, mazljiv, poln beljakovin, vlaknin ter zelo hranljiv. Pa še slovenski, saj veš – nizek ogljični odtis, pa to. 😉
Uporaba in shranjevanje
Fržkovi namazi se najbolje mažejo na svež ali popečen kruh, lahko pa vanje pomakaš koščke zelenjave ali krekerje. Tale gobji namaz je super tudi v kombinaciji z veganskim maslom.
Ker je namaz brez konzervansov, ga shranjuj v hladilniku. Po odprtju pa ga porabi v največ 3 dneh.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.
Zanimivost
Fržek izdelki so tudi izdelki z zelo nizkim ogljičnim odtisom in kar se da zmanjškarski. Pri Fržku zelo pazijo od kje dobivajo sestavine in če se le da, so te vedno slovenske in čim bližje njihovi proizvodnji. Prav tako pri nakupu sestavin pazijo, da so te čim manj pakirane, v svoji proizvodnji pa uporabljajo naravi prijazne pripomočke za čiščenje in čistila na rinfuzo.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.