🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Glavnik iz bambusa

7,99 

Glavnik iz bambusa Dantesmile.

Šifra: 000086 Kategorija: Brand:

Opis

Glavnik iz bambusa je narejen za tiste, ki tudi svoje lase raje razvajamo na naraven način. Super je tudi za tiste, ki ne maramo naelektrenih las, saj bambus ne ustvarja statične elektrike. Prav tako deluje antibakterijsko in ima odlično odpornost proti vpijanju vlage.

V Rifuzlu ponujamo dve različici bambusovih glavnikov:

  • Glavnik za ravne lase, ki ima tanjše in bolj na gosto posejane zobe meri v dolžino približno 17 cm, v širino pa 5 cm
  • Glavnik za kodraste lase, ki ima debelejše in bolj na redko posejane zobe meri v dolžino približno 15 cm, v širino pa 5,5 cm.

Uporaba

S česanjem las vedno začni pri konicah in se postopoma pomikaj proti vrhu lasišča. Tako se boš izognil/-a nastajanju velikih vozlov.
Za vzdrževanje čistoče glavnik operi pod vodo, lahko tudi z nežnim milom in ga posuši z brisačo.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: Mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi glavnike Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa ga pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne iz življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Lastnica podjetja Jasmina Avbar pravi tako:

“Danesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.”

Pot zmanjševanja odpadkov je lahko uspešna le, če spremenimo svoje navade in uporabljamo čim manj izdelkov za enkratno uporabo.

Zato pri Dantesmile uporabljajo le ekološki bombaž, za izdelavo folij uporabljajo čebelji vosek lokalnega ekološkega čebelarja, Jasmina nabira smolo iz okoliških gozdov. Izdeluje tudi Kafetkarce, krpice za pomivanje posode iz rabljenih jutinih vreč, ki jih dobi od lokalnih pražarn kave. Za njihove »lesene« izdelke za večkratno uporabo uporabljajo trajnostni moso bambus in ne les. Nasadili so tudi testni nasad buče lufa, ki se super obnesejo namesto plastičnih gobic v kuhinji in kopalnici.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Glavnik iz bambusa”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja