Košarica
0,00 €

Glavnik iz bambusa

7,99 

Glavnik iz bambusa Dantesmile, v obliki za ravne ali kodraste lase.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Izdelke Dantesmile prejmemo po pošti, s papirnatim polnilom, ki ga uporabimo naprej za pošiljanje paketov tebi. :)
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000086 Kategorija: Brand:

Opis

Glavnik iz bambusa je narejen za tiste, ki tudi svoje lase raje razvajamo na naraven način in ne s kosom plastike v rokah. ? Prednost glavnika iz naravnih materialov je tudi ta, da ne ustvarja statične elektrike in ne povzroča naelektrenih las.

V Rifuzlu najdeš dve različici bambusovega glavnika:

  • glavnik za ravne lase, ki ima tanjše in bolj na gosto posejane zobe, meri v dolžino približno 17 cm, v širino pa 5 cm
  • glavnik za kodraste lase, ki ima debelejše in bolj na redko posejane zobe, meri v dolžino približno 15 cm, v širino pa 5,5 cm

Uporaba

S česanjem las vedno začni pri konicah in se postopoma pomikaj proti vrhu lasišča. Tako se boš izognil/-a nastajanju velikih vozlov in dodatnemu izpadanju las.

Za vzdrževanje čistoče glavnik operi pod tekočo vodo, lahko tudi z nežnim milom in ga posuši z brisačo.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi glavnike Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa ga pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne iz življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Glavnik iz bambusa”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…