Košarica
0,00 €

Fermentiran namaz iz indijskih oreščkov Chizo

6,00 

Fermentiran namaz iz indijskih oreščkov Chizo izdeluje Fermentarnica. Ta veganski kremni namaz je na voljo v različnih okusih: klasik, paradižnik, drobnjak in hren, v 120 g pakiranju.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Fermentarnica nam izdelke dostavi osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000771 Kategorija: Brand:

Opis

Chizo veganski “sirni” namazi so prava mojstrovina iz kuhinje Fermentarnice. Izdelani so na osnovi indijskih oreščkov, ki so zmleti v zelo fino pasto, začinjeni s ščepcem soli in fermentirani. Skoraj ni mogoče verjeti, kakšni čudoviti okusi pri tem nastanejo! Rahlo oreškasta aroma ostane od indijskih oreščkov, prevladujejo pa fermentacijske kisline, malo pa tudi popika v jezik, kot se za fermentirane izdelke spodobi. 😉 Namazi so nepasterizirani in brez aditivov.

Chizo namaz je na voljo v štirih različnih okusih, ki imajo enako osnovo, a različne dodatke:

  • Chizo klasik je brez dodatkov in osnova vsem trem spodaj.
  • Chizo paradižnik je začinjen z začimbno mešanico suhi paradižnik.
  • Chizo drobnjak je malo bolj ostrega okusa, ki ga dodajo česen, čebula in drobnjak.
  • Chizo hren je najbolj pekoč od štirih, saj vsebuje kar 8,5% hrena.

Ta veganska različica “sirnega” namaza je na voljo v povratnem steklenem lončku po 120 g za katerega ti zaračunamo 0,20 € kavcije.

Uporaba in shranjevanje

Chizo namaz je res intenzivnega okusa, zato ti ga ni potrebno mazati na debelo. Odlično se poda na sveže popečen kruhek ali toast. Prav tako pa lahko z njim obogatiš narezke, ga dodaš na pico, vanj pomakaš svežo zelenjavo…

Namaz shranjuj v hladilniku. Ko bo kozarček prazen, ga skrbno pomij in prinesi nazaj v RIfuzl. Vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa vrnili dobaviteljici, da ga bo ponovno uporabila.

Zanimivost

Tudi če se ne opredeljuješ kot vegan-ka, lahko o tem namazu razmišljaš kot o še enem noro dobrem namazu in ne kot o nadomestku mlečnega namaza. 😉

Logotip proizvajalca Fermentarnica

Fermentarnica

A veste kako naredimo zdravo še bolj zdravo? Erika to ve: “s fermentacijo”, procesom, ki terja svoj čas, izdelki pa so posledično lažje prebavljivi ter vir bioaktivnih snovi in probiotikov.

V Fermentarnici svojim kupcem z uporabo znanosti in tehnologije razvija alternativne ročno izdelane rastlinske produkte. Ti so izjemnega okusa, bolj hranljivi, trajnostni, zdravju prijazni in prava probiotična bomba. Na prvem mestu so ji skrb za naš planet, splošno zdravje posameznika, predvsem pa zdrav mikrobiom in to se opazi tudi v njenih produktih.

V naboru njenih izdelkov tako najdeš fermentirane veganske sire in veganske namaze različnih okusov – vsem pa je skupno to, da so polni probiotikov.

Eriki vse kozarčke od namazov pridno vračamo, ona pa jih ponovno uporabi.

Več …

Fermentiran namaz klasik: Indijski oreščki (70 %), voda (30 %), sol, kultura: S. thermophilus, Lactobacillus in Bifidobacterium. Lahko vsebuje sledi sezama, arašidov, soje in gorčičnega semena.

Fermentiran namaz drobnjak: indijski oreščki (70 %), voda, česen, čebula, drobnjak (0,7 %), sol, kultura: S. thermophilus, Lactobacillus in Bifidobacterium. Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, arašidov, soje in gorčičnega semena.

Fermentiran namaz suhi paradižnik: Indijski oreščki (70 %), voda, začimbna mešanica suhi paradižnik (1 %), ki vsebuje: suhi paradižnik, paprika, česen, kari (vsebuje zeleno in gorčico), sol, kultura: S. thermophilus, Lactobacillus in Bifidobacterium. Vsebuje gorčična semena. Lahko vsebuje sledi sezama, arašidov, soje.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost: 237 kcal; maščobe (od tega nasičene): 17 g (3,7 g); vlaknine 1,5 g, ogljikovi hidrati (od tega sladkor): 13 g (3,1 g); beljakovine: 7,3 g; sol: 1,1 g.

Fermentiran namaz hren: Indijski oreščki (70 %), voda, česen, čebula, hren (8,5 %), sol, kultura: S. thermophilus, Lactobacillus in Bifidobacterium. Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, sezama, arašidov, soje in gorčičnega semena.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g za hrenov namaz: energijska vrednost: 283 kcal; maščobe (od tega nasičene): 21 g (4,5 g); vlaknine 1,4 g, ogljikovi hidrati (od tega sladkor): 15 g (2,9 g); beljakovine: 8,7 g; sol: 1,1 g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Fermentiran namaz iz indijskih oreščkov Chizo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…