Opis
Zelena leča je med vsemi vrstami leč največja in najtrša, zato se tudi najdlje kuha. Odlično se obnese posuta po solatah ali v toplih prilogah, ki bodo obogatene z dodatnimi beljakovinami, prehranskimi vlakninami ter vitamini in minerali.
Uporaba in shranjevanje
Zeleno lečo pred kuhanjem namakaj čez noč ali nekaj ur, nato pa jo kuhaj 20-30 min v slani vodi.
Super se obnese v masi za domače polpete, v lazanjah, zelenjavnih musakah ali kot nadomestek mesa, ki te bo nasitil za dolgo časa!
Tule je nekaj predlogov, kako lahko uporabiš zeleno lečo:
Zanimivost
Ali si vedel-a, da obstaja več vrst zelenih leč? Najbolj znani sta francoska sorta ter zelena leča po imenu Puy. Obe sta majhni, okrogli ter imata značilno zeleno barvo s črnimi lisami. Koristi rednega uživanja zelenih leč lahko pozitivno vplivajo na delovanje naše prebave, pospešujejo regeneracijo mišic, zmanjšujejo utrujenost in celo ščitijo telo pred določenimi boleznimi. Njihova visoka vsebnost antioksidantov in mineralov se lahko kosa z borovnicami in celo temno vijoličastim grozdjem!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.