Opis
Ekološka vložena čičerika ti prihrani čas pri kuhanju čičerike, saj je surovo čičeriko potrebno najprej več ur namakati in nato še skuhati. Vložena čičerika pa je že pripravljena za uporabo in jo lahko preprosto zmešaš v solato, med testenine, v zelenjavno omako, enolončnico ali pa jo popečeš v pečici kot v tem Nežinem receptu. Iz vložene čičerike lahko narediš tudi domač humus ali kakšen drug okusen namaz.
Tekočino v katero je vložena čičerika nikar ne zavrži, saj iz nje lahko s stepanjem pripraviš pravi nadomestek beljakovega snega. Tega lahko uporabiš pri marsikateri sladici, lahko pa poskusiš s tem veganskim čokoladnim mousse-om.
Vloženo čičeriko lahko shranjuješ na sobni temperaturi, po odprtju pa jo prestavi v hladilnik in porabi v nekaj dneh.
Pomit prazen kozarček lahko uporabiš za kupovanje živil na rinfuzo, za domače zelenjavne shranke ali marmelade. Če ga ne potrebuješ, pa poskrbi, da ga recikliraš v zabojniku za steklo.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.