🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko vino Sauvignon 2017 Šoster 1 l

8,90 

Ekološko suho belo vino Sauvignon l. 2017 Ekološke kmetije Šošter v stekleni embalaži, 0,75 l.

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000363 Kategorija: Brand:

Opis

Pridelano na prekrasnem območju ljutomerske vinske ceste, to aromatično in okusno vino sodi med nepogrešljivo sestavino slovenske “jeruzalemske” kulinarične kulture. Lepota in rodovitnost pokrajine zagotavljata uspevanje najkvalitetnejših ekoloških trt ter iz njih obranega grozdja, ki se prideluje v okusna bela vina Ekološke kmetije Šošter.

Suho belo vino Sauvignon spominja na sveže sadje-od mešanice citrusov pa vse do svežine bezga, ki se prelivata že v njegovem polnem, aromatičnem vonju. Je zlato rumene barve z rahlim pikantnim priokusom. Ne dvomimo, da bo tudi tebe očaral s svojo harmoničnostjo!

Ekološka vina EKO Kmetije Šošter so slovenska, visokokakovostna in pridelana z minimalnimi posegi prek naravnega procesa zorenja. Pakirano v stekleno embalažo po 0,75 l.

Vsebnost alkohola je 13,5%. Vsebuje žveplov sulfit.

Uporaba in shranjevanje

Vino Sauvignon se odlično prileže k mesnim (ribe, svinjina, perutnina) ali vegeterijanskim jedem.

Shranjuj na temnem mestu, pri sobni temperaturi. Po odprtju hrani v hladilniku in porabi v najkrajšem možnem času.

Zaprt izdelek je uporaben najmanj do datuma, natisnjenega na embalaži.

Hrani izven dosega otrok.

Zanimivost

Sončni predel Ljutomera na jugozahodnem predelu Slovenije v svojih višinah 300 m nad morjem predstavlja odlično mesto in rodovitno zemljo za Šošterjeva aromatična vina. Skrbno izbrano ekološko grozdje, potrgano v drugem tednu septembra se po kratkem procesu maceracije vre v nerjaveči posodi, kjer pridobi svojo prepoznaven, zlat barvni odtenek. K polnemu, eksotičnemu okusu prispeva trimesečno zorenje v sodu iz akacije, katere harmoničnost boš čutil-a tudi, ko bo okusnega kosila ali večerje že dolgo konec!

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Šošter

Ekološka kmetija Šošter

Na ekološki kmetiji Šoster pridelujejo vino na naravi in človeku prijazen način, brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil, z zavedanjem, da je čista Zemlja naše največje bogastvo.

Njihovi vinogradi ležijo v osrčju Jeruzalemskih goric, ki s svojimi vrhunskimi legami nudijo odlične pogoje za pridelavo belih vin.

Vina pridelujejo kar se da naravno, s spontano fermentacijo na lastnih kvasovkah, zorenjem v lesenih sodih in minimalnimi dodatki sulfitov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko vino Sauvignon 2017 Šoster 1 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja