Košarica
0,00 €

Eko vino Rumeni muškat Šoster

9,90 

Ekološko suho belo vino Rumeni muškat Ekološke kmetije Šošter v povratni steklenici, 0,75 l.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,50 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 1205 Kategorija: Brand:

Opis

Pridelano na prekrasnem območju ljutomersko – ormoških goric to aromatično in okusno vino sodi med nepogrešljivo sestavino slovenske “jeruzalemske” kulinarične kulture. Rodovitnost pokrajine zagotavljata uspevanje najkvalitetnejših ekoloških trt ter iz njih obranega grozdja, ki se prideluje v kvalitetna bela vina Ekološke kmetije Šošter.

Trte rumenega muškata rastejo na najboljših jugovzhodnih in jugozahodnih legah Šosterjeve kmetije. Grozdje se pobira v začetku septembra in kratki hladni maceraciji sledi spontana fermentacija in zorenje v inox posodi do stekleničenja. Suho belo vino Rumeni muškat je aromatično vino z značilno aromo muškata in citrusov. Ima presenetljivo bogat saden okus, v katerem ne manjka mineralnosti. Prilega se marsikateri domači jedi ali sladici.

V naboru Šosterjevih specialitet lahko najdeš tudi penino Rumeni muškat.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Šoster

Ekološka kmetija Šoster

Na ekološki kmetiji Šoster pridelujejo vino na naravi in človeku prijazen način, brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil, z zavedanjem, da je čista Zemlja naše največje bogastvo.

Njihovi vinogradi ležijo v osrčju Jeruzalemskih goric, ki s svojimi vrhunskimi legami nudijo odlične pogoje za pridelavo belih vin.

Vina pridelujejo kar se da naravno, s spontano fermentacijo na lastnih kvasovkah, zorenjem v lesenih sodih in minimalnimi dodatki sulfitov.

Več …

Vsebnost alkohola 12,5 %, vsebuje žveplov sulfit.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko vino Rumeni muškat Šoster”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja