🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko vino Chardonnay natur 2015 Šoster 1 l

13,00 

Nefiltrirano ekološko suho belo vino Chardonnay natur l. 2015 Ekološke kmetije Šošter v stekleni embalaži, 0,75 l. 

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000364 Kategorija: Brand:

Opis

Pridelano na prekrasnem območju ljutomerske vinske ceste, to aromatično in okusno vino sodi med nepogrešljivo sestavino slovenske “jeruzalemske” kulinarične kulture. Lepota in rodovitnost pokrajine zagotavljata uspevanje najkvalitetnejših ekoloških trt ter iz njih obranega grozdja, ki se prideluje v okusna bela vina Ekološke kmetije Šošter.

Suho belo vino Chardonnay je kompleksnega, večplastnega okusa, v katerem je zaznati sladek priokus suhega sadja, zelišč in čebeljega voska.
Vsebnost alkohola je 12,0%. Vsebuje žveplov sulfit.

Ekološka vina EKO Kmetije Šošter so slovenska, visokokakovostna in pridelana z minimalnimi posegi prek naravnega procesa zorenja. Pakirano v stekleno embalažo po 0,75 l.

Uporaba in shranjevanje

Vino Chardonnay natur se odlično prileže k mesnim (ribe, svinjina, perutnina) ali vegeterijanskim jedem.

Shranjuj na temnem mestu, pri sobni temperaturi. Po odprtju hrani v hladilniku in porabi v najkrajšem možnem času.

Zaprt izdelek je uporaben najmanj do datuma, natisnjenega na embalaži.

Hrani izven dosega otrok.

Zanimivost

Sončni predel Ljutomera na jugozahodnem predelu Slovenije v svojih višinah 300 m nad morjem predstavlja odlično mesto in rodovitno zemljo za Šošterjeva aromatična vina. Skrbno izbrano ekološko grozdje se tekom vrenja macerira 4 tedne, po procesu fermentacije pa se pusti da “počiva” in zori na finih drožeh v varnih hrastovih sodih. Po letu in pol “počitka” se vinu doda minimalni dodatek žvepla ter ustekleniči brez filtracije. To bogato vino je ravno zaradi tovrstne načine pridelave, ki temelji na kakovosti zelo aromatično, presenetljivo sveže in s sladkim, dolgim pookusom, ki bo na tebi pustil dolgotrajni vtis, tudi ko bo kosila ali večerje že dolgo konec!

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Šošter

Ekološka kmetija Šošter

Na ekološki kmetiji Šoster pridelujejo vino na naravi in človeku prijazen način, brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil, z zavedanjem, da je čista Zemlja naše največje bogastvo.

Njihovi vinogradi ležijo v osrčju Jeruzalemskih goric, ki s svojimi vrhunskimi legami nudijo odlične pogoje za pridelavo belih vin.

Vina pridelujejo kar se da naravno, s spontano fermentacijo na lastnih kvasovkah, zorenjem v lesenih sodih in minimalnimi dodatki sulfitov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko vino Chardonnay natur 2015 Šoster 1 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja